Досега целта бе да се прекрати циркулирането на вируса. Оттук-нататък

...
Досега целта бе да се прекрати циркулирането на вируса. Оттук-нататък
Коментари Харесай

Гърция: Ограничихме вируса, сега целта е да го контролираме


Досега задачата бе да се приключи циркулирането на вируса. Оттук-нататък задачата е следеният ход на вируса на ниски до умерени нива. Ако забележим, че те отново се подвигат, ще би трябвало да вземем още веднъж ограничения. Това разяснява пред телевизия„ Скай “Такис Панайотопулос, член на комисията за на гръцкото министерство на опазването на здравето.

По думите му по-малко от 1% от популацията на Гърция има имунитет към новия ковид. Гръцките управляващи се надявам да имат следена циркулация на вируса, като в следствие хората ще получават имунитет и малко по малко ще се построи имунитет на цялото население.

Ученият означи, че лятото е идеалният сезон за това, тъй като високата температура способства за по-умерената циркулация на вируса.

" Решаващо при тази първа вълна е да се заразят хората, които е открито, че ще се разболеят леко, като децата и младите, а в същото време да се вземат строги ограничения заразяването да не премине към групи във висок риск. Това ще дефинира и дали сме съумели ", акцентира проф. Панайотопулос.

Остава като главен принцип спазването на отдалеченост и хигиеничните ограничения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР