Досега сме се задоволявали с твърде постна представа за произхода

...
Досега сме се задоволявали с твърде постна представа за произхода
Коментари Харесай

Как закусват хората по света

Досега сме се задоволявали с прекомерно постна визия за произхода и типовете на закуската!
Кога, в коя ера допускате, че двукракото ни племе се приучило да си набира калории при започване на деня? Дилемата има по едно и също време няколко правилни отговора.
• Когато се замогнало до такава степен, че си съставило общоприетоо меню за прехраната – мед, яйца, царевица, маниока.
• Когато прехраната престанала да зависи от лова и от случайността да попаднеш на ядливи корени.
• Когато homosapiens почнал освен да добива, само че и да натрупа храна, да се запасява.
 Книга в нов род от през днешния ден по книжарниците – Проклятието на бялото сирене Книга в нов род от през днешния ден по книжарниците – " Проклятието на бялото сирене "
Авторката Милена Димитрова е синтезирала невероятен род, извънредно прелестен за четене – миленизъм. Новата й книга „ Проклятиет...
Всичко това се е случвало непрестанно, през известни шпации в сходна поредност и на всички места в праисторическите обиталища на Земята.Изследванията, които се разминават по искания и пълнота, са единомислещи единствено когато обрисуват разнообразието на закуската. Храненето заран е функционалност на еволюцията в животинския свят и в мозъчната активност на прародителя. То зависи от обективните фактори – климата на Земята, наличните растения и скотски типове, а също от трудовите и битовите привички и от културното разнообразие.
Не ще да е инцидентно, че светът закусва друго
Французите да вземем за пример ядат заран кроасан или хлебче с чисто масло. Мажат го с конфитюр и пият топъл шоколад.
Британската империя повелява в чиниите да се поставят артикули, добити във фермите и докарани от колониите.
Английската закуска превъзхожда ирландската по пържения фасул. В Ирландия почват заран с бира и чак тогава боцват наденичките, яйцето, доматките от скарата и мъфина.
 Лео Бианки разказа живота си в книга Лео Бианки разказа живота си в книга
Готвач, пицар, занаятчия на пастата, телевизионна звезда, воин от „ Биг Брадър “, „ Мастър началник “, водещ на „ Жи...
Японците прагматично закусват с остатъка от вечерята, единствено че без бира.В Страната на изгряващото слънце сърбат мисо чорба, по-разточителните замезват с кеншинджиру – пиле с ориз.
Африканците дават храна заран единствено на децата, които вървят на учебно заведение. Майките им пекат фуфу, луку и угали – питки като катми от смлянаманиока.
Руснаците им викат лепьошки, може и да са царевични. Поливат ги с кефир, от време на време с водка.
Чехкини, австрийки, словачки, унгарки – любящите мами с руси плитки и бели бонета – са замесили още по мрачно тестените си закуски.
Полякините като по-хитри купуват подготвени наполеонки, маковец, фаворки и прочие сладкиши. Не са неприятни като фабрични творби, единствено че прекомерно доста захар им поставят съгласно мене. Какво да се прави, все по-ниско калорично гледаме с напредването на възрастта.
 Енциклопедия показва разнообразието от култури по света Енциклопедия показва разнообразието от култури по света
Детската енциклопедия „ Народи и земи “ показва с увлекателни обстоятелства, фотоси, карти и текстове над 80 култури от целия свят. Т...
Французите и швейцарците подмятат палачинките при появяването на розовопръстата Аврора. Тайната им хватка обаче е сместа от яйца, мляко, брашно, няколко капки олио и щипка сол да престои най-малко един час преди пърженето. Не пречи, дори оказва помощ, в случай че гъстата течност се разбърка още от вечерта. Споява се по-хармонично.
В Созопол видях по какъв начин средновековното изкуство на палачинката се доразвива креативен, и то освен в пълнежа. С фуния пресипват палачинковата мостра в бутилка. Хем по-удобно се разклаща, разбърква и придвижва. Пробвах по морския почин и правилно, по-лесно се управлява премереното количество за всяка палачинка в сгорещения и тънко намаслен тиган. Откроявам си люспи с масло авансово и работя върху два котлона по едно и също време с два тигана, по този начин редуцирам горещия стадий на обработката.
Виж, сърбите имат и айвар, и каймак, и нещо останало от скарата нощес.
Досега сме се задоволявали с прекомерно постна визия за произхода и типовете на закуската! Усъвършенстването ѝ съпътства еволюцията в разнообразни континенти и територии. Първото хранене за деня е служило като локомотив за човешкия субект, било е мотор на напредъка, на интереса и на познанията. Поради придвижването напред и макар сходната база от първични материали варират и историческите сведения за закуската. Съпоставена, информацията нерядко се разминава по епохи и хилядолетия и дори от време на време се самоопровергава.
Тези и други забавни обстоятелства може да научите от книгата , изд. Книгомания
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР