Досега съдомиялната машина почистваше само мръсни съдове? Грешка! Съдомиялната машина

...
Досега съдомиялната машина почистваше само мръсни съдове? Грешка! Съдомиялната машина
Коментари Харесай

Какво още можем да измием в съдомиялната?

Досега съдомиялната машина почистваше единствено мръсни съдове? Грешка! Съдомиялната машина може да се употребява за „ измиване “ на доста предмети. Какви?

Съдомиялната машина е доста комфортно и практично устройство. Това ще ви спести доста пари и време. Стои си добродушно в кухнята, мие чинии...но знаете ли, че може да се употребява и за други цели? Топла вода и бликам въздух ще доближат до всяко кътче на почиствания обект и ще ви разрешат да се отървете от микробите и бактериите. Ето какво можете да миете в съдомиялна машина. Не забравяйте обаче да не слагате тези неща дружно с чиниите.

Неща събрани в банята

- Можете да поставите пластмасови четки за коса в съдомиялната машина. За да не запушите устройството, премахнете всички влакна.

- Съдомиялната машина също ще унищожи бактериите и микробите, насъбрани върху ножицата за нокти и клещите.

- Ако употребявате самобръсначки, поставяйте ги в съдомиялната машина понякога, с цел да се отървете от остатъците от пяна.

- Имате ли огромно количество варовик върху душовата глава? Развийте я и я поставете в съдомиялната машина. Устройството ще се оправи добре.

- По същия метод можете да почистите сапунени чинийки, контейнери с течен сапун или всевъзможни други кошници за козметика.

От кухненския килер може да измиете...

- Използвате ли четка и лъжичка за унищожаване на разлята захар? След известно време върху тях ще се натрупа доста нечистотия. Поставяйте ги в съдомиялната машина понякога и те още веднъж ще бъдат идеално чисти.

- По същия метод ще се отървете от всевъзможни микроби върху кихненските гъби и кърпи.

Само това ли може да мие съдомиялната машина? Какво друго?

Вероятно сте чували, че с цел да освежите да вземем за пример спортни обувки, можете да ги перете в пералнята. Страхувате ли се обаче, че ще повредите барабана? Поставете ги в съдомиялната машина! Заедно със спортни обувки, " измийте " чехлите или сандалите. Водата в съдомиялната машина е също толкоз гореща, колкото водата в пералнята, само че обувките не се блъскат или петнат.

Също по този начин поставете пластмасовите играчки на детето си в съдомиялната машина - ще се отървете от всевъзможни микроби в тях.

Имате ли домашни любимци? Купите им се замърсяват бързо. Измивайки ги в машината, можете да сте сигурни, че те не съдържат бактерии от останки от храна или слюнка.

Съдомиялната машина също е чудесна за разчистване на култивиран принадлежности (но не и дървени). По този метод ще премахнете семената, които са невидими с просто око. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР