Досега са имунизирани около 1 милион души извън клиничните изследвания.

...
Досега са имунизирани около 1 милион души извън клиничните изследвания.
Коментари Харесай

Създателят на първата COVID ваксина каза кога пак ще живеем нормално

 Досега са ваксинирани към 1 милион души отвън клиничните проучвания. Наблюдават се много рядко алергични или тежкоалергични реакции при определен брой имунизирани, само че общата процедура демонстрира, че имунизирането може да докара и до такива реакции. Затова е значимо за имунизираните да останат под наблюдение най-малко 30 минути след слагане на имунизацията,  преди да се приберат вкъщи.

Това съобщи проф. Угур Шахин, изпълнителен шеф на немската компания  " Бионтех ", по бТВ. 

" Важно е, че към този момент знаем – имунизациите могат да понижат симптоматиката при инфекции, имам вяра, че това познание е безусловно значимо и значи, че освен нашата ваксина действа, а с огромна възможност и други ваксини ще могат да действат по същия метод. Очакваме, че през първата половина на 2021 година и други ваксини ще бъдат позволени за всеобща имунизация и дружно ще можем да доставим задоволително дози за една спокойна, поетапна имунизация на популацията от най-малко 60%. В идеалният случай 70 или 80%. Светът ще се върне към естествения живот най-рано в края на 2021 година “, сподели проф. Шахин.

Компанията им " Бионтех " е измежду водещите в Европа за създаване на медикаменти против онкологични болести. Акциите им скочиха до небесата, откакто направиха международния пробив - ваксина против COVID-19. Разработената взаимно с американската компания " Пфайзер " ваксина, към този момент се ползва в разнообразни страни по света, в това число и България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР