Невероятно видео показва, че електрическият полукамион Tesla се изправя един срещу друг с дизелов 18-колесен автомобил — вижте кой спечели

...
Досега гигантът за електрически превозни средства Tesla се фокусира върху
Коментари Харесай

Досега гигантът за електрически превозни средства Tesla се фокусира върху разработването на следващото поколение пътнически превозни средства. Но видео, публикувано в Twitter, показва мощността и капацитета на новия камион Semi на Tesla, докато той лесно се изкачва по стръмен хълм на прохода Донър.

Конвенционалните дизелови полукамиони в миналото са се борили да достигнат скоростта на магистрала нагоре по стръмни склонове. Много от тях могат да достигнат само 60 мили в час в рамките на 30 секунди, което може да блокира преминаването на други шофьори и да забави скоростта на трафика. Tesla Semi, за сравнение, може да ускори от 0 до 60 мили в час за по-малко от 20 секунди.

Tesla в момента използва своите полукамиони, за да превозва материали между своите съоръжения в Калифорния и Невада. Следователно е вероятно Semi, записан във видеото, да е превозвал товари.

Освен очевидните ползи от преминаването през грапави повърхности, Semi на Tesla може също така да революционизира индустрията за превоз на камиони и превози по отношение на емисиите. Комбинираните камиони представляват близо 18% от емисиите на моторни превозни средства в цялата страна. Semi на Tesla има по-малък отпечатък и отваря възможността да се захранва от алтернативни възобновяеми източници като слънце и вятър.

Semi използва 2 киловатчаса енергия на миля и може да измине до 500 мили, преди да се нуждае от зареждане. Подобно на по-малките си колеги EV, Semi трябва да се зарежда само за 30 минути, за да възстанови 70% от капацитета си на пробег.

Транспортните компании ще видят драстична финансова възвръщаемост от закупуването на електрически Semis вместо дизелови превозни средства. Компанията изчислява, че купувачите ще спестят повече от $200 000 от гориво през първите три години на собственост. Системата за дистанционна диагностика също така намалява поддръжката и ремонтите, необходими на превозното средство, което предполага, че дългосрочните разходи за притежаване на такова може да са по-оптимални от двигател с вътрешно горене.

Първите Tesla Semis бяха продадени на PepsiCo през 2022 г. и Tesla остава един от преобладаващите потребители на превозни средства за собствените си транспортни цели. Компанията очаква повече от нейните Semis да бъдат на път през следващите години.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за седмични актуализации за най-готините иновации, подобряващи живота ни и спасяващи нашата планета.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР