Дори съюзниците на Русия доставят оръжия на Украйна. Тази ирония

...
Дори съюзниците на Русия доставят оръжия на Украйна. Тази ирония
Коментари Харесай

Дори съюзниците на Русия доставят оръжия на Украйна

Дори съдружниците на Русия доставят оръжия на Украйна. Тази подигравка стана ясна след следствие на „ Уолстрийт джърнъл “, който разкрива, че главен основател на договорката е дребна Чехия.

Страната употребява контактите си от ерата на Студената война, с цел да получи боеприпасите, от които Украйна се нуждае

Чехия е употребява ловкост, с цел да компенсира помощта на Съединени американски щати за Украйта, която сега е блокирана. Тя купува от страни, които работят като съдружници на Москва, като по този метод е съумяла да достави 800 000 артилерийски снаряда от разнообразни снабдители по света. Страната е идентифицирала още 700 000, които могат да бъдат поръчани, в случай че има в допълнение финансиране.

Вече е на път първият транш от 300 000 снаряда, за който Германия има максимален финансов принос.

Чехия е страна от някогашния руски блок. Така, с изключение на доста добре развитата оръжейна промишленост, тя има и нужните контакти. Връзките й са основно с страни, които имат огромни ресурси от оръжия от руската ера и са в положение да създават даже повече.

Въпреки че Прага не разкрива, от кое място идват боеприпасите, WSJ показва, че измежду доставчиците са съдружници на Русия

Търговските съглашения плануват доставките да се правят през Чешката република или трети страни. Така се скрива всяка връзка сред Украйна и производителите. А тези, които дават своите муниции, въпреки всичко съумяват да избегнат гнева на Москва.

„ Поверителността е основна. Ние преговаряме и ще го вършим с всички, без значение от тяхната преданост или политическа позиция, с някои изключения, като Северна Корея “, показва Томаш Пояр, консултант по националната сигурност на чешкия министър председател Петър Фиала.

Източник: Vesti
Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР