Дори само наличието на пловдивското дерби между Ботев и Локомотив

...
Дори само наличието на пловдивското дерби между Ботев и Локомотив
Коментари Харесай

Какво още се случи в уикенда на голямото пловдивско дерби?

Дори единствено съществуването на пловдивското дерби сред Ботев и Локомотив придаваше по-особени краски на програмата на десетия кръг, който бе открит още в Деня на Съединението с мача сред ЦСКА и Дунав. След миналия дълъг футболен уикенд равносметкатае 18 гола гола, които паднаха в шест мача, някои ротации в класирането, а Ботев ще е стопанин на Града под тепетата…поне до идващото огромно дерби.

Очаква се обаче да падне и последната огромна въпросителна на десетия кръг, тъй като по-късно през днешния ден Борое посреща Левски в затварящия програмата конфликт. Битката, която е от 20.00 часа на стадион „ Берое “, се чака със сериозен интерес, защото по традиция двата състава вършат вълнуващи мачове между тях.

А какво тъкмо се случи в десетия кръг на Първа лига досега, четете в следните редове:

ЦСКА - Дунав 3:0



Възелът на десетия кръг стартира да се разплита още в Деня на Съединението, а футболен звук зададоха ЦСКА – Дунав. Двата състава премираха сили на стадион „ Българска войска “ в столицата, а срещата приключи с победа – 3:0 – в интерес на „ алените “, която се яви тяхна осма поредна. Домакините от Борисовата градина за втори следващ кръг, след гостуването на Черно море, имаха искания към съдийството, откакто претендираха за дузпа, а попадение Фернандо Каранга не бе зачетено поради маркирана засада в 53-ата минута.

Иначе попаденията за триумфа бяха дело на Фернандо Каранга (56‘), който към този момент поведе с 10 попадения в голмайсторската листа, Николай Бодуров (69‘) и Тиаго Родригеш (73‘).

В класирането ЦСКА, който има най-резултатното нахлуване в Първа лига от началото на сезона (28 гола), е отпред с 25 точки. Дунав, който инкасира шесто проваляне е 12-и с 8 пункта.

Играч на мача: Фернандо Каранга

Белчев: Не мислим за следващите победи, нека създадем още

Капитанът на Дунав: Много ни е тежко

Славия – Витоша Бистрица 4:0



След двете следващи победи, които бе записал Славия (една за състезание и една за Купа), тимът на Златомир Загоричич посрещна Витоша Бистрица на Националния стадион „ Васил Левски “ в търсене на трети следващ триумф. „ Белите “ извършиха повече от сполучливо своята задача и подчиниха „ бистришките тигри “ с 4:0.

Начало на футболната голеада сложи Андреа Христов е 37-ата минута, откакто седем минути по-рано попадение на Ивайло Димитров не бе зачетено поради маркирана засада.

В следствие Димитров съумя да запише името си измежду голмайсторите, а това се случи в 67-ата минута. Емил Мартинов оформи класиката в 84-ата минута, а Наско Милев осъществя в третата минута на продължението на дуела.

Срещата не мина по никакъв начин леко за „ тигрите “, които цялото второ полувреме бяха без наставника си Костадин Ангелов край тъчлинията. Специалистът изиска фаул против Румен Гьонов в края на първата част и реагира прочувствено, за което реферът Петър Костадинов го изгони. Положението нямаше да е по този начин внимателно, в случай че и асистентът на Ангелов – Росен Кирилов – не бе осъден.

Така след втората поредна шампионата победа славистите събраха актив от 11 точки на осмото място. Витоша пък зареди осма загуба и с едвам 2 пункта в актива си продължава да е в дъното на класирането.

Играч на мача: Галин Иванов

Венци Стефанов: Трудно се приказва с Краля Слънце

Загорчич бил убеден, че Славия ще тръгне във възходяща линия

Ангел Стоянов: Положението ни е тежко

Пирин – Верея 1:2



На югозапад в мач номер 100 в елита за наставника на Пирин Милен Радуканов, „ орлетата “ одобриха Верея. Двата състава си спретнаха относително нервозен дуел, краен победител, от който излезе старозагорският отбор. С попадения на Георги Андонов (50‘) и Усман Балд (55‘) момчетата на Илиан Илиев си подсигуряваха трите точки, а Аймен Суда означи за домакините в 56-ата минута, само че попадението му се оказа незадоволително.

Двата тима не съумяха да завършат срещата в цялостен състав, откакто Бен Джемия получи втори жълт картон, а в края и Антон Костадинов от Пирин го последва в по-ранното прибиране в съблекалнята.

В класирането Верея дръпна нагоре и излезе на третото място с 19 точки. Пирин е десети с 10 пункта.

Играч на мача: Георги Андонов

Илиан Илиев: Време е притежателят да поеме отговорността си

Милен Радуканов: За страдание шансът не ни покри

Черно море – Етър Велико Търново 0:0



След отпадането от Монтана за Купата на България и последвалата разлъка с Георги Иванов, Черно море посрещна Етър Велико Търново в търсене на позитивен процес. Варненци се намираха в серия от 4 мача без победа, а след семейството си на „ болярите “ не трансформираха статистиката. Двубоят на стадион „ Тича “ приключи при 0:0, като не бе измежду най-атрактивните борби на десетия кръг.

Срещата не предложи изключително рискови положения, а една от най-интересните обстановки бе в края, когато великотърновци имаха искания за дузпа, които обаче не бяха почетени от Никола Попов.

В класирането отборът от морската ни столица е шести с 15 точки, до момента в който Етър е позиция обратно с 11.

Играч на мача: Веселин Минев

Вутов: Все мисля, че ще спрем серията на ЦСКА

Луканов: Защо да не победим Делио Роси на Герена?

Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив 3:0



Коронният мач в програмата на десетия кръг безспорно бе пловдивското дерби сред Ботев и Локомотив. Гладиаторската борба, която се игра пред празни трибуни поради наказване на „ канарчетата “, се очакваше с необикновен интерес, а след нея Градът под тепетата е „ жълто-черен “. Момчетата на Николай Киров записаха класическа победа (3:0) над огромния си градски противник. Двата тима се хвърлиха в люта борба още след първия съдийски сигнал, а след попадения на Густаво Алфонсо (13‘), Тодор Неделев (51-д) и Дуде Ндонгала (79‘), Ботев ликува и се поздрави с трите точки.

„ Смърфовете “ не съумяха да завършат срещата в цялостен състав, откакто най-опитният в редиците им Ванчо Траянов бе изпъден с втори жълт картон в 76-ата минута.

Ботев и Локомотив Пловдив имат еднакъв точков актив - 11. „ Канарчетата “ обаче са седми с по-добри индикатори, до момента в който локомотивци са десети.

Играч на мача: Тодор Неделев

Воин Войнов: Нещата доста мъчно могат да се трансформират

Николай Киров: Заслужена победа за самочувствие и точки

Септември – Лудогорец 1:4



Лудогорец излезе против Септември на Националния стадион „ Васил Левски “ в търсене на наложителни три точки, с цел да не допусне увеличение на дистанцията с водача ЦСКА. Разградчани взеха своето от гостуването си на новака в Първа лига, само че въпреки всичко трябваше да потреперят за успеха с 4:1. Момчетата на Николай Митов поведоха на първенците в края на първото полувреме посредством Крис Гади, а след почивката възпитаниците на Димитър Димитров-Херо стигнаха до равнене след попадение на Натанаел в 54-ата минута. В следствие имената си измежду голмайсторите записаха Джоди Лукоки (56‘, 88‘) и Вандерсон (85‘).

Така „ орлите “ се приближиха на точка зад „ алените “ – с 24 пункта, а Септември е предпоследен, 13-и, със 7 точки.

Играч на мача: Натанел

Херо: Започнахме несериозно

Петричев: В плейофите ще забележим кой е любимец, обичаме напрежението

Митов: Допуснахме хлапашки неточности, имахме едно хубаво полувреме

Галчев: Младите ще порастват с такива неточности като в този мач

Берое - Левски

дата: 25 септември 2017 година

час: 20.00

място: Стадион „ Берое “, Стара Загора

Може да следите мача с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР