Дори с подкрепата на крайнодясната партия Vox (33 места в

...
Дори с подкрепата на крайнодясната партия Vox (33 места в
Коментари Харесай

Изборите в Испания: избраха ли испанците или не?

Дори с поддръжката на крайнодясната партия Vox (33 места в новия парламент), неговата Народна партия (PP) със 136-те си депутатa би имала със седем депутататски места по-малко, отбелязва Военновъздушни сили. Фейхо обаче счита за собствен дълг да сформира държавно управление. „ Испанците знаят, че от втората мощ се превърнахме в партията с най-вече гласове. Надявам се с това да не стартира интервал на неустановеност в Испания “, сподели той.

От своя страна, социалистите на настоящия министър председател Педро Санчес биха могли да сформират държавно управление, само че при още по-сериозни взаимни отстъпки от досегашната ръководеща коалиция, в това число отстъпки пред крайнолевите му съдружници от партия Sumar и даже пред каталунските сепаратисти Junts, които обаче не дават сигнали, че ще го поддържат. Въпреки това, Санчес разгласи: „ Реакционният блок се провали “.

Така че и съпротива, и ръководещи претендират за избирателен триумф, само че съгласно анализатори, неубедителният резултат вероятно ще докара до нови предварителни избори към края на годината. Ето за какво социалистите на Педро Санчес...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР