Дори при тази ситуация на не много стриктно спазване на

...
Дори при тази ситуация на не много стриктно спазване на
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Няма нужда да се прави карантина на здрави контактни лица

Дори при тази обстановка на не доста прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения против ковид, вълната спада и не се чака нова, означи пред Би Ти Ви епидемиологът проф. Мира Кожухарова. Това е типично за всички епидемиологични талази, добави тя.

По думите й коронавирусната зараза би трябвало да отиде в групата на острите респираторни болести и наблюдението над нея да върви по същия метод, както наблюдението над грипните вируси.

Ще виждаме разновидности на Коронавирус, както при грипа, добави тя.

Според нея ограниченията против епидемията все още не са изключително затегнати – децата вървят на учебно заведение, зелените документи, доколкото ги има, правят работа на избрани места и не на всякъде, означи тя.

„ Зелените документи, въведени в България, както и в другите страни, в доста огромна степен изиграха своята роля. Нека не забравяме, че те бяха въведени по време на най-тежката вълна от клинична позиция. Нито една мярка не може да спре изцяло една зараза, само че може да смекчи загубите от нея. Зелените документи направиха това нещо, тъй че в случай че вървим към сходни тежки обстановки в бъдеще, евентуално отново ще имат значение “, изясни епидемиологът.

Срокът на карантина би трябвало да бъде понижен. Смятам, че няма потребност да се прави карантина на здравите контактни лица. Би било по-полезно да има карантина от 4-5 дни за болните, добави проф. Кожухарова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР