Дори опитните домакини допускат грешки при почистването на дома си

...
Дори опитните домакини допускат грешки при почистването на дома си
Коментари Харесай

Грешките, които всяка домакиня допуска при почистване на дома си

Дори опитните домакини позволяват неточности при почистването на дома си и в следствие от това той не наподобява толкоз чист, колкото би им се желало.
Често дамите се лимитират до стартирането на прахосмукачка и измиване на откритите елементи на пода, пренебрегвайки тези под и над мебелите, первазите и осветителните тела. В резултат от това прахът се натрупва и жилището наподобява в действителност мръсно. За да предотвратите това, целесъобразно е подробно мокро разчистване най-малко един път месечно.
 Как се чисти матрак без изпитание? Как се чисти матрак без изпитание?
Дори и да употребявате протектор за матраци, леглото ви безспорно ще се замърси с времето. Акарите и мъртвата кожа могат да се просмучат...
Също по този начин е неточност да се счита, че завесите остават чисти дълго време. Те събират толкоз прахуляк, колкото килимите и диваните. Препоръчително е да се перат на всеки три месеца, като е допустимо и да се третират с лак за коса.
Предметите, които към този момент не се употребяват, основават не по-малко хаос. Всичко, което е захвърлено в килера или стои на рафтовете повече от пет години, би трябвало да бъде изхвърлено, тогава домът ви несъмнено ще стане по-чист.
Преглеждайте постоянно и кухненските си шкафове. Не съхранявайте остарели подправки и сухи храни, тъй като това може да докара до появяването на молци.
Друга постоянно срещана неточност е избърсването и измиването на всички повърхности с една и съща забрадка. Необходимо е да употребявате обособен парцал за банята, плотовете, другите мебели, первазите на прозорците и пода. И всеки от тях би трябвало да се изпере със сапун след приложимост.
 Кои повърхности изискват разнообразни почистващи препарати? Кои повърхности изискват разнообразни почистващи препарати?
С толкоз доста универсални почистващи препарати на пазара, може да се изкушите да употребявате подобен вместо разнообразни формули. В множеството...
Навикът да поставяте всичко на мястото му, да не трупате чинии в мивката, да почиствате масата незабавно след ястие и да изхвърляте постоянно боклука, способства за задържането на чистотата и реда в дома по-дълго.
 
 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР