Дори Община Благоевград да се лиши от пиротехническото шоу по

...
Дори Община Благоевград да се лиши от пиротехническото шоу по
Коментари Харесай

Незаконно е парите за зарята да се дадат на нуждаещите се от изгорелия блок, твърди кметът на Благоевград |

Дори Община Благоевград да се лиши от пиротехническото шоу във връзка настъпването на Новата 2022 година, тези пари няма по какъв начин да бъдат преведени по сметката на нуждаещите се от изгорелия блок в кв. „ Струмско “, тъй като това би било незаконосъобразно.

Това написа във Facebook кметът на регионалния град Илко Стоянов след апели на жителите парите за новогодишна заря да бъдат дарени на пострадалите фамилии от нещастието. 

На 10 декември при пожар в жилищен. Шестима души, измежду които близнаци на 38 дни, бяха измежду обгазените. Прокуратурата стартира следствие за. 

По думите на Стоянов дарителството е персонален акт, като това деяние единствено по себе си не би било дарителство, а пренасяне на бюджетни пари от едно перо в друго. 

" Дарителството е личен акт на всеки човек, а не деяние на админ или политик. Точно поради това ще си разреша да наруша отчасти едно мое персонално предписание и го върша само, с цел да спра спекулациите, операциите и опълчването сред хората по време на най-светлите празници ", написа той и добави:

" Цялата парична равноценност на пиротехническото шоу за посрещането на Новата 2022 година ще бъде преведена по сметката на хората от изгорелия блок в кв. „ Струмско “, само че не от бюджета на Община Благоевград, а персонално от моята заплата! "



Преди дни Община Стара Загора разгласи, че няма да има обичайната заря на Нова година, а
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР