Дори най-големите производители на тягови батерии осъзнават това. Китайският пазар на

...
Дори най-големите производители на тягови батерии осъзнават това.
Китайският пазар на
Коментари Харесай

Китайската индустрия за електрически автомобили е буквално на крачка от нерентабилността

Дори най-големите производители на тягови акумулатори осъзнават това.

Китайският пазар на електрически автомобили е цялостен със започващи предприятия, които заради относително късия си живот към момента не са постигнали възвръщаемост на вложенията и работят на загуба, макар че софтуерният им прогрес им разрешава да се конкурират с колоси като Tesla. Тазгодишната ценова война на китайския пазар на електрически автомобили, съгласно ръководителя на CATL Робин Зенг, чиито мнения бяха представени от South China Morning Post, може съществено да навреди освен на участниците на пазара, само че и на потребителите.

CATL е най-големият снабдител на тягови акумулатори за електрическите транспортни средства в света, като управлява над 37% от международния пазар, и защото батериите са най-скъпата част от електрическите транспортни средства, ръководителят на тази компания има доста добра визия за процесите, следени на международния пазар. Той направи своите мнения в границите на Световния стопански конгрес в Далян, който се организира тези дни в Китай.

Според ръководителя на CATL ценовата война е в ущърб на качеството и надеждността на продуктите, по тази причина участниците на пазара на електрически автомобили би трябвало да я прекратят, като се съсредоточат върху подобряването на упоменатите качества на своите транспортни средства. Според анализаторите на Goldman Sachs, в случай че най-големият китайски производител на електрически автомобили BYD понижи цените на своите електрически автомобили с още 1418 $, цялата локална промишленост за електрически автомобили ще завърши 2024 година на загуба. През февруари BYD се поддаде на провокацията на Tesla и понижи цените на своите електрически автомобили с сред 5 и 20%, според от модела. Оттогава насам цените на 50 модела електрически автомобили от разнообразни марки на китайския пазар са спаднали приблизително с 10%, съгласно представителите на Goldman Sachs.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР