"Дори когато Фед има много резерви, лихвите са нестабилни при

...
"Дори когато Фед има много резерви, лихвите са нестабилни при
Коментари Харесай

При стресови ситуации пазарът предпочита повече резерви

"Дори когато Фед има доста запаси, лихвите са нестабилни при разнообразни събития като референдума за Брексит и избирането на Тръмп за президент. По време на събитията, при които има по-голям боязън, пазарът избира повече запаси и се нарушава търсенето и предлагането ". Това съобщи Петър Петров, наблюдаващ на Федералния запас и Европейската централна банка, пред Bloomberg.

Централната банка на Съединени американски щати от известно време понижава запасите откакто те бяха достигнали до под 1.5 трлн. $, а могат да паднат и до по-ниски равнища, посочи специалистът.

"Смята се, че 1.2 трлн. $ е предел, при който търсенето на запаси стартира да се форсира и процентът на финансиране нараства ", означи Петров и добави, че в случай че банките и финансовите институции стартират да се финансират на по-високи ставки, това значи, че може да трансферират тежестта на клиентите си или да затегнат финансовите условия.

"В избрани моменти ще има дефицит на запаси. Тогава ще е уместно да се употребяват механизми като интервенции с по-голям термин – да се отпускат запаси за седмица против обезпечения ", изясни специалистът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР