Дори и във века на високоразвитите технологии, светът си остава

...
Дори и във века на високоразвитите технологии, светът си остава
Коментари Харесай

12 мистерии, за които науката все още няма логично обяснение

Дори и във века на високоразвитите технологии, светът си остава цялостен с тайнствени феномени и мистерии, които не могат да бъдат обяснени от актуалната просвета. Учените строят хипотези, изричат догатки, само че по този начин и не могат да намерят явен и безапелационен отговор на какво се дължи даден феномен.
И по този начин, ето 12 секрети, за които науката към момента няма пояснение.
1. НЛО в картини, стенописи, пирамиди…
До ден сегашен си остават цялостна мистерия изображенията с галактическа тема в античните картини и стенописи. Днес те ни наподобяват на извънземни, на необикновени галактически кораби. Но човечеството стартира галактически пътешествия едвам преди 60 години.

Какво тогава са изобразявали предците ни преди епохи и даже хилядолетия обратно – за това учените спорят и през днешния ден. Към тази необикновена историческа сбирка на човечеството спадат и невероятните фрески в църквата в с. Добърско, които изобразяват Исус Христос в галактическа ракета.
2. Мистериозното изгубване на Деветия легион
Една от най-разказваните митове от времето на римска Британия е за така наречен изгубване на Деветия легион. 5000 от най-хубавите римски бойци потеглят на север, с цел да потушат въстание, само че се изгубват в гъста мъгла в Каледония. Факт, и до ден сегашен не е открита и най-малка диря от тях.

3. Тайната на гробището „ Сейнт Пол ”
На 19 ноември, 1703 година, на гробището Сейнт Пол в Бастилията е заровен мъж, прекарал съвсем четири десетилетия от живота си в разнообразни френски затвори. Без подозрение, той е най-известният пандизчия във френската история, само че никой не знае сигурно, за какво е трябвало да лежи зад решетките толкоз години, освен това с лице, непрекъснато прикрито зад..Желязната маска.

4. Златото на Третия райх
Стойността на плячкосаните от Хитлер и нацистка Германия съкровища би трябвало да е колосална, като се има поради, че съгласно разнообразни исторически сведения, измежду тях има златни слитъци, ювелирни произведения и непозната валута на обща стойност от Щатски долар 4 до Щатски долар 5 милиарда В същото време, в края на Втората международна война нацистските съкровища загадъчно изчезват от сейфовете на Райхсбанк.
5. Мъжът от Самъртън
В ранните часове на 1 декември 1948 година, на плажа на Самъртън Бийч в Австралия е намерено тялото на незнаен мъж, на забележима възраст към 40 години. Той лежал по очи, с на половина изпушена цигара.

Мъжът бил добре облечен, с костюм, малко по-дебел от нужното за сезона, без никакви признаци от принуждение или битка. Всички етикети от облеклата му били изрязани, документите му липсвали и не са открити данни за самоличността му в нито една база данни.

Разследващите по този начин и не съумели да схванат нито кой е този човек, нито от какво е починал. Мистерията става още по-голяма, защото в скришен вътрешен джоб на панталона на жертвата е открита хартийка с текст “Taman Shud ”. Текстът е проследен до рядко издание на книгата “Рубаят ” от Омар Хаям, на гърба на която имало някакъв код. Много експерти са се пробвали да разбият кода, само че без триумф. Самоличността и повода за гибелта на този човек си остават мистерия и до през днешния ден. Случаят към момента е отворен и доста хора към момента не престават да работят по него.

6. „ Боя се… “

Рудолф Файнц е главният персонаж в творбата на Джак Фини „ Боя се… “ от 50-те години на предишния век. Историята споделя за необикновеният случай с човек, облечен в облекла от 19.век, който попада под гумите на автомобил в Ню Йорк през 1950 година и умира. Извършеното след това следствие открива, че този човек фактически е съществувал, само че е безследно липсващ през… 1876 година.

7. Няма такава страна?

През юли 1954 година мъж с кавказки черти, дошъл на летището в Токио. При постоянната инспекция на документите му японските гранични управляващи откриват, че в графата за национална принадлежност е посочена страна под името Taured – страна, която въобще не съществува. В същото време паспортът изглеждал изцяло достоверен. Тогава помолили мъжът да покаже страната си на картата на света и той без съмнение показал територията на княжество Андора. В този миг обаче забелязал, че родината му е изписана под друго име и изпаднал в откровена гняв, настоявайки, че страната му съществува от хиляди години. Мъжът бил предаден на полицейските управляващи, които го отвели в хотел и го настанили там краткотрайно под защита. Няколко часа по-късно обаче открили, че мъжът е липсващ от заключената и строго охранявана хотелска стая, която нямала балкон.

8. Архантропът от Петралона

През 1959 година овчар се натъква на дребна междина, водеща към пещера в северната част на Гърция. В самата пещера е открит човешки череп, вграден в стена, наименуван след това архантропът от Петралона (б.р. името на пещерата). Възрастта на черепа е избрана на 700 000 години и това са най-старите, известни досега остатъци на човек от европеиден вид. Най-любопитният сърпрайз обаче сервира доктор Поулиянос, член на Международния съюз на антропологическите и етнологически науки на ЮНЕСКО (IUAES), който открива със особено проучване, че въпросният архантроп е еволюирал в Европа настрана и не е обвързван с типовете прародители на съвременниия човек, произлезли от Африка. След това изобретение, гръцкото държавно управление не разрешава всевъзможни по-нататъшни проучвания в пещерата Петралона.

9. Руската диря

Коя е единствената жена, фотографирала моментът на убийството на американския президент Джон Ф. Кенеди? Това е исторически факт, а самоличността й остава незнайна и до през днешния ден. Американската преса назовава тайнствената фотографка „ Лейди бабушка ”, защото тя носела на главата си кърпа, по сходство на тези, които носят съветските баби.

10. Пирамида на Луната

Лунен триъгълен обект! Действително ли съществува пирамида на Луната? Ако се вгледате в изходното изображение, получено по време на задачата на „ Аполо-17 ” през 1972 година, елементарно ще забележите загадъчният триъгълен обект. Но може ли да е пирамида? Въпрос, противоречив и спорен до през днешния ден.

11. Остров Буве

Остров Буве е ненаселен субантарктически вулканичен остров, расположен в южната част на Атлантическия океан. Това е един от най-откъснатите острови в света и всичко, което може да се види на него са безкрайни километри вулканичен базалт, ледници и мъгла. Сред този възвишен пейзаж е застинала движимост, която внася дисонанс в общата картина – изоставена лодка. Не стига, че не е ясно въобще по какъв начин е попаднала на острова, само че има и по-голяма мистерия – къде са се дянали хората, които са били в нея? На острова не са открити никакви човешки остатъци.

12. Спътникът „ Черният рицар “

Теорията за извънземния сателит „ Черният рицар “, който кръжи в земната орбита се появява откакто НАСА разгласява няколко фрагмента през 1998 година след полета на совалката „ Индевър “. Най-често спряганата догадка за този чудноват обект е, че е от извънземен генезис и, че е в земна орбита от към 13 000 години.

Инфо: Обекти

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР