Дори и след като завърши най-успешната си професионална година, печелейки

...
Дори и след като завърши най-успешната си професионална година, печелейки
Коментари Харесай

Григор Димитров: Не може животът ми да е само тенис

Дори и откакто приключи най-успешната си професионална година, печелейки 3 трофеи, финалния турни на АТР и изкачвайки се на трето място в света, Григор Димитров остава крепко стъпил на земята. Пред италианския вестник " Ла Република " състезател номер 1 на България съобщи, че животът му не се върти единствено към корта, а мисли и за бъдещето си.

" Тенисът е характерен свят, който трансформира хората. Винаги дублирам, че тенисът не може да бъде всичко за мен, желая да върша и други неща с живота си. Не желая да ме асоциират единствено с едно нещо, може би ми се ще и да преподавам знанията си на другите. Искам да бъда образец за по-младите играчи, които ще дойдат след мен. Ако не допринеса с нищо, за какво въобще съм живял? Бих желал да се самоопределя като човек с доста пристрастеност ", сподели Димитров.

Той засегна и тематиката за персоналния си живот, която е много коментирана. Григор имаше дълга връзка с някогашната номер 1 при дамите - Мария Шарапова, а сега е с американската певица Никол Шерцингер.

" Хората постоянно не ме схващат вярно, когато непрекъснато ме питат за някогашните ми приятелки. Особено когато не ме познават, остават с неверно усещане. Имаше, несъмнено, тежки моменти, в които не бях обкръжен от верните хора, само че дано не приказваме с клишета за някогашните ми приятелки - от Серина до Мария... Лесно е да се подведеш по хубостта, само че това толкоз ли е неверно? Сегашната ми връзка с Никол Шерцингер ме кара да съм доста по-внимателен и да не парадирам персоналния си живот ", загатна той.

Димитров благодари и на Рафаел Надал, който е " избавил кариерата му ".

" Забавно е, че ме назоваха Бейби Фед, а в действителност бях избавен от Рафа Надал и неговата академия. Рафа и Роджър са двама явления, които оставят дълбока диря в спорта. Ако продължат да играят по този метод и през 2018-а, то тогава ще е ясно, че възрастта няма значение в тениса към този момент ", приключи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР