Дори и някои от задържаните по подозрение за шпионаж в

...
Дори и някои от задържаните по подозрение за шпионаж в
Коментари Харесай

Росица Матева: Участие в секционна комисия на даден човек не може да повлияе на изборния резултат

Дори и някои от арестуваните по съмнение за шпионаж в интерес на Русия българи във Англия да са били членове на секционни изборни комисии, това не може да повлияе на изборния резултат – това увериха от Централната изборна комисия, съобщи БНР.

ЦИК работи по установяването на това дали има такива лица измежду тримата арестувани, от кого са били препоръчани за присъединяване в секционните комисии и на каква служба.

Във връзка с постъпили в Централната изборна комисия запитвания по отношение на това дали измежду арестуваните във Англия по съмнение в шпионаж в интерес на Русия български жители има такива, които са работили за секционни комисии в чужбина на разнообразни типове избори, представителят на ЦИК Росица Матева разяснява за БНР:

" Ние при нас сега правим инспекция назначавани ли са лица с такива две имена, по чие предложение. Но най-важното е, че даже да са били членове на секционни изборни комисии, даже и ръководител да е бил някой от тях, по никакъв метод един човек, един член на секционна изборна комисия не може да повлияе самичък на резултата ".

В изявление за БНР журналистката Мария Спирова, която живее в Лондон, сподели, че двама от обвинените за шпионаж - Катрин Иванова и Бисер Джамбазов, са били членове на изборни комисии и че ще бъде потребно да се разбере дали те са номинирани от партия.

Росица Матева се базира на информация пред медиите от посланика ни в Обединеното кралство Марин Райков, че в българското посолство не е постъпвала информация за ареста на тримата българи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР