Дори и най-непредубеденият наблюдател не може да не се впечатли

...
Дори и най-непредубеденият наблюдател не може да не се впечатли
Коментари Харесай

Крясъци, реплики, дуплики, или 101 начина да се блокира НС

Дори и най-непредубеденият наблюдаващ не може да не се впечатли какъв брой бурно и дълго заседава Народното събрание, а на процедура не прави никаква работа. Приетите законодателни текстове се броят на пръстите на едната ръка - толкоз съумяха да се промъкнат сред безкрайните реплики, дуплики, дуплики на дупликите, разредени с претенции за отмора. Министрите са затрупани от въпроси от опозицията за най-разнообразни неща /депутатът от ГЕРБ Николина Ангелкова съумя да зададе 300 в един ден и упрекна Народно събрание в цензура, тъй като й върна един от тях/ и непрекъснато дават отговор на въпроси за построяването на деветата дупка на кавала в село Долнонанагорнище.

Невижданата интензивност на опозицията в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " би заслужавала възторженостти, в случай че беше продуктивна, а тя е целеустремено деструктивна. Което не й пречи да упрекна ръководещите, че се мотат и не одобряват по този начин значимите за страната и хората закони. Как протича един работен ден на депутата разказва във " Facebook " националният представител от " Демократична България " Елисавета Белобрадова.

 

" Парламентарният живот е удивително тестване за всеки, който си е фантазирал, че е натрупал житейски опит и e съзрял като субект.

9 часа, начало на работния ден. В 9:10 " Възраждане " желаят отмора. За да обмислят дневния ред.

Но да не вършим проблем от една отмора. Ето, имаме законопроект, който има, да речем, няколко параграфа. Опозицията дискутира заглавието. Един час изявления, един час реплики, дуплики, процедури и размисли на ГЕРБ и " Възраждане ". Декларации.

Движение за права и свободи излизат да кажат за кръга " Капитал ". Животът изтича през пръстите ти, заглавието още не е гласувано.

Вселени се раждат, звезди обсипят свода небесен, а след това слънцето отново пече ли, пече. Най-сетне гласуваме заглавието, че и заедно с един параграф.

Минаваме на параграф ДВЕ. Дискусии, доста изявления, доста страсти и нови заявления. Движение за права и свободи желаят отмора.

Почивката идва и си отива.

ГЕРБ крещят от трибуната, че ще пазят хората с всички сили и всички средства. Минава доста време, години. Побелявам, пущам документи за пенсионирането си.

“Къде ви е смяната? ”, пита сътрудник от опозицията и сътрудник от Политическа партия излиза и предлага да гласуваме завършек на дебатите по този параграф, с цел да отлепи нашата ладия лека от брега и да тръгне към параграф три, само че сътрудник от " Възраждане " взима думата и стартира да вика: “Вие не ни давате да приказваме, вие не ни давате да приказваме!!! Ние желаеме да кажем неща, ние имаме мнение, ВИЕ НЕ НИ ДАВАТЕ ДА ГОВОРИМ!!!! ”

Този буен разказ надвишава времето за говорене и на дъската времето на сътрудника стартира да свети в алено.

“ВРЕМЕТООООООООООО!!! ” Страшен вик се чува и всички скачаме, тъй като решаваме, че някой в отчаянието си се е хвърлил от балкона над залата за да приключи изявлението и да гласуваме параграф ДВЕ.

" Възраждане " също скачат. Те желаят наказване, за тоз, който се е провикнал.

Председателят пита “Кой се провикна? ”, постановява наказване ЗАБЕЛЕЖКА на инак зрял и спокоен сътрудник от Политическа партия, който явно е изгубил за момент наличие на духа.

Остават броени минути до края на работния ден, в който желаеме с всичка мощ да гласуваме параграф Д В Е, че и Т Р И.

ГЕРБ желаят отмора, с цел да обмислят. Председателят покрива изстрадалато си лице с длани. Всички виждаме по какъв начин му се образува голяма язва на дванадесетопръстника (четвърта за месеца) и промълвява “Петнайсет минути отмора ”.

Минава и тази отмора. Отиваме да гласуваме, само че преди този момент Десислава Атанасова ИСКА ДА КАЖЕ НЕЩО Пожарна охрана ПРОЦЕДУРА!!!

До ухото ѝ е достигнала промълвена дума от ръководителя, която е в прорез с високия морал на опозицията и изисква ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ПОСТАНОВИ НАКАЗАНИЕ ЗАБЕЛЕЖКА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

Всички си взимат записка.

Гласуваме. Остават още параграфи, само че аз не съм първа младост и една шепа живот ми остава. Преди имах фантазии, проекти. Въобразявах си се на нещо, а то… в този момент просто параграфите желая да се гласоподават. Да идем на идващия закон дори, там даже ще се изкажа.

Кратко, давам обещание. "

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР