Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия

...
Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Само ваксинираните с бустер ще се опазят от Омикрон

Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия вид на ковид – Омикрон, в случай че не са изцяло имунизирани, в това число с бустерна доза. Такова мнение изрази в ефира на „ Здравей, България” пулмологът доктор Александър Симидчиев.
Той е безапелационен, че в случай че ваксиналното покритие у нас се повиши, това ще докара до фрапантно понижаване на заболеваемостта.
„ В страните с нараснала заболеваемост, само че и огромен брой имунизирани жители, няма повишаване на смъртността. Ваксината не може да предотврати заразяването, само че може да предотврати затрудненията и съдбовния изход”, безапелационен бе доктор Симидчиев.
Медикът поддържа концепцията на държавното управление да дава финансови тласъци на имунизираните пенсионери, Но акцентира, че на страната ни е необходим по-устойчив проект за справяне с пандемията.
„ Аз съм последовател на позитивната мотивация. Но би трябвало на първо място да се провежда добра осведомителна акция, хората да имат вярно схващане по тематиката и да могат да вземат стимулирани решения”, разяснява доктор Симидчиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР