Дори хората, които се хранят здравословно, консумират вредни храни, без

...
Дори хората, които се хранят здравословно, консумират вредни храни, без
Коментари Харесай

7 полезни храни, които може да са опасни

Дори хората, които се хранят здравословно, употребяват нездравословни храни, без да го осъзнават. Някои от по този начин наречените потребни храни, в действителност може да са извънредно рискови. Ето кои са те. 
1. Диви гъби
Всички сме наясно, че култивираните гъби са цялостни с пестициди. Затова, попадайки на диви гъби в магазинната мрежа, автоматизирано посягаме към тях. Разбира се, те може да са даже органични, само че това не значи, че са безвредни за консумация. Особено в случай че не са закупени от магазина. Често гъбите се оказват провинен за отравяне и тежки храносмилателни проблеми. 
2. Бъз
Вероятно наличието му в тази ранглиста ще ви изненада. Черните зрънца са извънредно известни в националната медицина поради хипотетичната им дарба да покачват имунитета. Но бъзът може да аргументи съществени здравословни проблеми. Особено в случай че употребяваните зрънца са не добре узрели или незадоволително сварени. В случая са вероятни недоволства като гадене, диария и повръщане. Хората с автоимунни болести, бременни и кърмещи дами въобще не би трябвало да употребяват бъз. Особено деликатни би трябвало да са хората, които подготвят домакински сок от плодчетата бъз. В случая е належащо да се съветват със експерт по обичайната медицина.
3. Риба звук
 Лекар предизвести за сериозна заплаха, криеща се в обичаните ни бабини храни Лекар предизвести за сериозна заплаха, криеща се в обичаните ни бабини храни
Лекарят и ефирен водещ Александър Мясников описа кои артикули могат да бъдат рискови за здравето, оповестява РИА Новости. Според...
В този тип риба се съдържа огромно количество протеини и противовъзпалителни омега-3 мастни киселини, само че нейната несъразмерна консумация може да има тежки последствия за здравето. Това се дължи на евентуално високите токсични равнища на тежки метали като живак и други, съдържащи се в нея. Консумирането на огромни количества риба звук ви излага на риск от увреждане на бъбреците и нервната система. Освен това попречва развиването на мозъка на плода в майчината вътрешност.

4. Индийско орехче
Индийското орехче може да нанесе огромна щета върху здраве ни. От 2 до 3 чаени лъжички чаени лъжички прахуляк от подправката могат да доведат до съдбовен край. Това се дължи на веществото миристицин -  токсин, който може да аргументи халюцинации, неуравновесеност и даже гибел.
5. Суши
 Храните, които унищожават ставите ни Храните, които унищожават ставите ни
Здравето на ставите ни зависи освен от нашите гени и физическата ни интензивност, само че и от храната, която консумираме. Диетата е факторъ...
Вашето обичано японско ядене може да навреди съществено на здравето ви, уверени са специалистите. Рибите са гостоприемници на паразити, които могат да преминат в храносмилателния тракт на индивида, изключително когато се употребяват в сурово положение. Суровата риба също е евентуален източник на салмонела или други нездравословни бактерии.
6. Печени картофи
Не единствено пържолата в чинията може да заплаши здравето ви - опеченият картоф до нея е не по-малко рисков. Когато сварените картофи не се оставят да се охладят вярно в наличието на О2, се засилва бактерията ботулин клостридиум, чиито спори са устойчиви на топлота и не могат да бъдат отстранени в процеса на готвене.
7. Пчелен мед
Печените картофи обаче не са единствената храна, която може да ви изложи на риск от ботулизъм. Медът е част от рисковите храни, които съдържат въпросната бактерия. Това е повода пчелният артикул да не се предлага на бебета, чиято имунна система нормално е по-слаба от тази на възрастните хора.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР