Дори да сте сред най-строгите последователи на здравословното, балансирано хранене

...
Дори да сте сред най-строгите последователи на здравословното, балансирано хранене
Коментари Харесай

7 стъпки за детокс след празничното преяждане

Дори да сте измежду най-строгите почитатели на здравословното, уравновесено хранене в дребни и потребни количества за организма, празничните трапези към коледните и новогодишните празници мъчно ще ви оставят да ги подминете. Обилното похапване на тежки храни към тези светли празници е съвсем неизбежно. Въздържанието също не е алтернатива, защото въпреки всичко празничните трапези имат една доста значима функционалност – да сплотяват и основават фамилен уют.
За благополучие има метод да освободите организма си от насъбраните непотребни хранителни субстанции, мазнини и шлаки. Опитайте някои потребни препоръки за следпразничен детокс.

Пийте топла вода с лимон
Започнете деня си с чаша топла вода с лимон. Можете даже да си извършите огромна доза, да я съхранявате в термос и да си пийвате по малко през целия ден. Тази композиция форсира метаболизма, понижава апетита и алкализира тялото. Всичко това прави освобождението от токсините доста по-бърз развой.

Пийте топъл зелен чай преди и след хранене
Зеленият чай има също толкоз мощни свойства във връзка с ускоряването на метаболизма. Той се предлага при неприятно храносмилане, отичане, метеоризъм, газове, киселини, раздразнени вътрешности, запек.

Наблегнете на растителната храна в главните си порции
Не се изкушавайте да посягате към месото и месните артикули. Достатъчно сте си похапнали от тях по празниците. Сега е време да се освободите от прекомерно многото сложни за храносмилане месни протеини и мазнини. Дайте опция на организма си да се прочисти от тях като за задачата наблегнете на растителните, пълнозърнестите и зърнените храни. От тях ще си набавите нужните протеини.

Периодично недояждане
Периодичното недояждане е елементарен метод да ускорите метаболизма си, като го лишавате от храна за къс интервал от време. В този интервал тялото форсира изгарянето на мазнини, с цел да задоволи потребностите си от сила.

Разтриване на корема с етерични масла
Етеричните масла оказват помощ и тук. Нанесени външно, те форсират метаболизма и детоксикирането на организма, като освобождават тялото от насъбраните отрови. Подходящи масла за задачата са масло от лимонена трева, здравец, тамян.

Йога
Ако до момента не сте опитвали тази релаксираща и потребна процедура, в този момент е време да започнете. Йога има в допълнение свойство да забързва метаболизма и да форсира детоксикацията. Една 8-минутна йога сесия оказва помощ за угнетяване на възпалителните процеси в храносмилателния тракт. Това е още една потребна причина да започнете да я практикувате.

Хранете се свястно
Много деликатно подбирайте типа и количеството на калориите, които приемате след празниците. Ако ги преценявате вярно, ще ви е доста по-лесно да ускорите процеса на детокс вместо да затлачвате организма си още повече.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР