Дори да има моментни проблеми, когато има отворени дипломатични канали,

...
Дори да има моментни проблеми, когато има отворени дипломатични канали,
Коментари Харесай

Нейнски: Борисов успя да приложи съвременна дипломация с Турция

Дори да има моментни проблеми, когато има отворени дипломатични канали, добър разговор сред политическите водачи, тогава може да се решат всички проблеми и те се взеха решение. Това сподели българският дипломат в Турция Надежда Нейнски пред Би Ти Ви. В кабинета на екзарх Йосиф в постройката на Българската екзархия в Истанбул тя разяснява връзките ни с Анкара, привикването ѝ по изборите, присъединяване на Патриотите във властта, които са срещу влизането на Турция в Европейски Съюз.

"Привикването е дипломатически знак, а не сигнал за сериозен проблем. Това е увещание, че България има избрани ползи и ще ги пази прецизно. За двете години, в които съм на поста, се случиха толкоз доста неща. Имаше трагични събития в Турция, само че в същото време се случиха и доста хубави неща. Говоря съответно за развиването на двустранните ни връзки, откриването на желязната черква „ Св. Стефан “. Не е инцидентно, че тази черква се открива точно в този момент, това е резултат на развиването на двустранните ни връзки, на отворените дипломатически канали, на разговора без медиатори и, несъмнено, на персоналния ангажимент на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган ", изясни Нейнски.

Тя благодари за напъните и на българската общественост в Истанбул, като уточни, че те са „ същински възрожденци “.

Тя посочи и че турската страна е отделила близо 4 млн. евро за реставрацията на църквата.

За рецензиите към премиера Бойко Борисов поради близостта му с Ердоганпосланикът разяснява: „ Съвременният свят и дипломация се промени извънредно доста. Сега нещата се случват в действително време и тази процедурност, която има обичайна дипломация, отстъпи място на персоналните контакти, на опцията на водачите да се срещат, да беседват и пъкъл хок да вземат решение доста въпроси. В този смисъл той (Борисов) съумя да влезе в този динамичен режим ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР