Допреди 3 седмици бяхме еталон за цяла Европа - наистина

...
Допреди 3 седмици бяхме еталон за цяла Европа - наистина
Коментари Харесай

Мутафчийски настоя за спазване на забраните: На път сме да провалим добрите резултати


Допреди 3 седмици бяхме пример за цяла Европа - в действителност беше пуста София, беше пуста България. Точно поради това имаме положителни резултати. Сега сме на път сами да провалим всичко. Това разяснява в предаването „ Панорама “ началникът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той ще предложи на държавно управление скоро да се наложат нови, още по-строги ограничения, измежду тях - наложително носене на маски на обществени места и прецизен надзор против скупчването на хора.

Сега съм същински угрижен от хубавото време. То предизвика доста хора да не помнят инстинктите си за самозапазване и да излязат на открито. И да се движат на тълпи, което е доста рисково. Ние може би сме единствената страна в Европа, в която има такова придвижване по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България – все по-пълни. И то през последните няколко дни, разяснява Мутафчийски.

С придвижване на времето и изключително по отношение на празниците, които - несъмнено - са едни от най-светлите празници за нас, считам, че би трябвало да се предложат още по-строги ограничения, безапелационен бе началникът на НОЩ. Най-малкото би трябвало да се вкара наложително носене на маски и по-строг надзор върху събирането на хора. В момента, даже и в този момент да излезем на улицата, се виждат по какъв начин седем-осем индивида се движат на тумби, което не е разрешено и при сегашните правила, напомни Мутафчийски.

Толкова доста хора съблюдаваха тези правила. Всъщност това е най-обидното в тази ситуация. Това са младежи, които са с положителни специалности, с положително отношение към света, с хъс към живота, съблюдаваха тези правила. Една дребна част сега нарушава разпоредбите и ще изкриви целия триумф. Ние сме длъжни тъкмо поради тези хора, които съблюдаваха фанатично разпоредбите, да бъдем прецизни, безапелационен е генералът.

Според него доста хора сега са разколебани, че " такова животно като ковид няма и методът на говорене в обществото също е доста значим ". Появиха се толкоз доста хора, на които въпреки всичко феновете им имат вяра. И отправяха неверни послания. На това сме очевидци все по-често. Няма единност в обществото, добави Мутафчийски.

Тестовете сигурно няма да решат казуса. Това е нова болест и тя потвърждава с всеки изминат ден, че не може да се мери с аршините на старите епидемии. При този вирус има доста неясноти. Все повече валят научни известия за резаразяване на хора. От Корея и Китай има от ден на ден известия за такива повторни заразявания, разяснява още ръководителят на Националния действен щаб.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР