Допълнително ведионаблюдение ще постави община Варна там, където доказано има

...
Допълнително ведионаблюдение ще постави община Варна там, където доказано има
Коментари Харесай

Община Варна монтира видеонаблюдение на участъци, където вандали трошат уличното осветление

Допълнително ведионаблюдение ще сложи община Варна там, където потвърдено има бойкот на уличното осветяване, уточни кметът Благомир Коцев в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “. Той уточни, че това ще са 24 точки, вместо плануваните 16, свързани със саботажи, а не с рутинна техническа нередовност. Той сподели още, че договорите на компаниите по поддръжка на уличното осветяване са изтекли на 31 декември, без да бъде известен кметът за това, като недобросъвестното отношение на съответните чиновници няма да остане без последствия.

По думите му чистотата е другият огромен проблем в града, като през целия ден е имал поредност от срещи по тематиката. Имаме разбирането на сметосъбиращата компания за усъвършенстване на процеса с почистването и извозването на отпадъците, сподели кметът, като заяви, че договорът с компанията е завещан от предходното ръководство и е подписан със период до 2026 година

Коцев разгласи, че се вършат старания за редовно решение и на казуса с колите в Морската градина и че той и в персонално качество е срещу да придвижването на коли там. По думите му, построяването на буферни паркинги по периферията на Морската градина е част от решението на казуса, който е завещан и е от години.

Голям е казусът с презастрояването във Варна, резултат на десетилетия издавани разрешителни, акцентира още Коцев и добави, че общината стартира дълъг развой по смяна на Общ устройствен план като легален метод презастрояването във Варна да бъде трайно решен проблем. Като първа стъпка той уточни, че към този момент е прекъсната продажбата на общински парцели, само че ще има поредност от още дейности.

Коцев уточни също, че се разпознават терени за индустриална зона, с цел да се притеглят трайно вложители в града. Вече разговарях с хърватски и турски компании, подготвени да създадат свои вложения във Варна, заяви още той.

Попитан за „ Дупката “ кметът Коцев съобщи, че сигурно ще има необятно обществено разискване и даже локален референдум, с цел да се вземе решение за ориста на това централно пространство на Варна. Акциите на Панаира са запорирани, Министерството на стопанската система си ги желае назад и аз подкрепям техните дейности, тъй като е редно да си резервира страната каузи.

Тази година сдружението ще се ликвидира, с цел да си придобием собствеността, изясни кметът, като добави, че в „ Дупката “ има имот от 900 кв. м. частна благосъстоятелност и частните ползи не се чака да съвпаднат с обществения интерес, което евентуално ще наложи отчуждаване с общински средства.

Не желая да натрапвам моето мнение, а да чуя публичното мнение. Идеите на хората са разнообразни за това емблематично място и би трябвало да стигнем до решение, уточни той за „ Дупката “, за която в плановете за 100 млн. лева на Община Варна са отделени средства за планиране на естетизацията на градската среда в региона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР