Допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за тази година

...
Допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за тази година
Коментари Харесай

Кабинетът ще одобри допълнителни разходи по бюджета си

Допълнителни разноски по бюджета на Министерския съвет за тази година ще утвърди държавното управление на днешното си съвещание. Вносител на предлагането е министър председателят Николай Денков. Очаква се министрите да утвърдят таксите за кандидатстване и за образование в държавните университети за тази образователна година. В дневния ред на съвещанието на кабинета е одобрение на националния проект за деяние по заетостта за тази година.


Близо 10 хиляди безработни ще стартират работа със средства от държавния бюджет, а още 10 хиляди ще могат да бъдат включени в разнообразни образования, планува Националният проект за деяние по заетостта за тази година. За задачата са планувани 73 милиона лв.. Правителството утвърждава проект за деяние по заетостта всяка година, само че след приемането на държавния бюджет.

За 2023 година безработните, включени в разнообразни стратегии и ограничения, ще получават заплащане от 780 лв.. Възнаграждението по стратегия " Старт на кариерата " е 920 лв.. 950 лв. ще получават наетите ромски посредници по Национална стратегия " Активиране на неактивни лица ". Предвидени са близо 7 милиона лв. за претовареност на съвсем 1 500 души по програмата за образование и претовареност на дълготрайно безработни. Националният проект дава опция при нужда да бъдат наемани безработни за работа в спешни групи при неотложни дейности по превъзмогване на последици от повреди и естествени бедствия. /БГНЕС, БНР

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР