Допълнителни 500 милиона долара помощ за Украйна отпусна Световната банка.

...
Допълнителни 500 милиона долара помощ за Украйна отпусна Световната банка.
Коментари Харесай

Световната банка отпусна още 500 милиона долара на Украйна за покриване на спешни нужди

Допълнителни 500 милиона $ помощ за Украйна отпусна Световната банка. Те са за покриване на незабавни потребности, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Финансирането от Международната банка за възобновяване и развиване, главен инструмент за разпределяне на заеми, е обезпечено от Англия още в края на септември, показват от банката.

Новината идва ден преди днешната конференция в Берлин, отдадена на Украйна, на която политици, специалисти и мениджъри ще обсъдят по какъв начин да възстановят страната след края на войната, която към този момент навлезе в деветия си месец.

" Руската инвазия предизвиква масирани опустошения на инфраструктурата на Украйна, в това число водопроводи, канализация и електрически мрежи, а зимата идва ", съобщи президентът на Световната банка Дейвид Малпас. " Новото финансиране ще подсигурява, че управляващите ще могат да продължат да работят ".

Досега Световната банка е събрала 13 милиарда $ изключително финансиране за Украйна, от които 11,4 милиарда към този момент са отпуснати. Според Киев и Еврокомисията единствено до 1 юни вредите от войната възлизат на 97 милиарда $, а възобновяване й може да коства минимум 350 милиарда $.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР