Доналд Тръмп трябваше да предаде своята реклама на ветераните. Той се разтовари от обвиненията си.

...
ВАШИНГТОН — Бившият президент Доналд Тръмп отиде в Ню Хемпшир
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН — Бившият президент Доналд Тръмп отиде в Ню Хемпшир във вторник, за да изнесе реч за ветераните, но в крайна сметка атакува яростно прокурорите по съдебните дела срещу него и намекна, че ще продължи да прави така че дори ако съдия му нареди да спре.

„Те свалиха ръкавиците и можем да кажем каквото си искаме“, каза Тръмп пред ликуващи поддръжници в гимназия в Ню Хемпшир, обвинявайки президента Джо Байдън и неговите администрация за всичките му правни проблеми и вместо това ги обвинява в неправомерни действия.

Тръмп посвети по-голямата част от речта си на проблемите със здравеопазването на ветераните, като каза, че ще намали времето за чакане за медицинска помощ, ще намали процента на самоубийства сред ветераните и бездомността, да се отървем от „събудената лудост“ в армията и като цяло да подобрим системата за пенсиониран военен персонал.

„Джо Байдън поставя бюрократите на първо място; аз поставям ветераните на първо място“, каза Тръмп в един момент.< /p>

И докато Тръмп говореше надълго и нашироко за ветераните, той беше много по-страстен за съдебните дела срещу него – и за температурата в стаята.

„В тази стая е около 110 градуса “, каза в един момент потен Тръмп. „Хубава работа с климатика.“

Той добави, че пресата ще каже „„Тръмп не изглеждаше добре, беше изключително мокър“. В тази стая е 104 или пет градуса! Но ние сме добре, нали?"

Тръмп посети Ню Хемпшир, първия първичен щат, седмица след третото му обвинение, обвиняващо в заговор и измама във връзка с усилията му да отмени президентските избори през 2020 г.

Кампанията на Байдън бързо обяви, че Тръмп е провалил ветерани и други американци по време на мандата си и че той все още предлага празни обещания.

„Президент Байдън постигна там, където Доналд Тръмп се провали – помогна за създаването на милиони работни места, намали разходите за лекарства с рецепта и работи през пътеката за възстановяване на нашите пътища и мостове“, каза говорителят на кампанията на Байдън Кевин Муньос.

Историята продължава

Но Байдън не беше единственият политически съперник на Тръмп, насочен по време на речта. Той също така отново се разплака за положителните социологически проучвания, които го поставят преднина в надпреварата за републиканците. Той обърна внимание на ново проучване в Ню Хемпшир, което показа, че губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи са еднакви за второто място, повече от 30 процентни пункта зад бившия президент.

Кристи, междувременно , се похвали с анкети, показващи, че се издига в Ню Хемпшир, което той приписа на атаките си срещу Тръмп. В публикация тази седмица в X, социалният медиен сайт, известен преди като Twitter, Кристи каза: „Тръмп е напълно егоцентричен, самообладаващ, погълнат, ядосан старец и не го е грижа за никой друг отколкото самия себе си. Ако той отново стане президент, той няма да бъде нашето възмездие. Той ще бъде неговото собствено възмездие. /p>

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР