Доналд Тръмп промени решението си да свидетелства в своя защита

...
Доналд Тръмп промени решението си да свидетелства в своя защита
Коментари Харесай

Тръмп отказа да свидетелства по делото за измама срещу него

Доналд Тръмп промени решението си да свидетелства в своя отбрана по делото за машинация в Ню Йорк, съобщи Агенция Франс Прес.

" Вече свидетелствах доста сполучливо и безапелационно по делото. Няма какво повече да кажа. “ - съобщи Тръмп.

Бившият президент разгласява изненадващата позиция в Truth Social, като съобщи, че към този момент е свидетелствал " за всичко “ в процеса против него, синовете му и други шефове на компанията Trump Organization.

Тръмп беше разпитан през предишния месец от прокуратурата, която го упрекна в преувеличаване на цената на недвижими парцели с милиарди долари, с цел да получи по-изгодни банкови заеми и застрахователни условия.

В продължение на четири часа на 6 ноември Тръмп спори с прокурорите – с неговите остри отговори на моменти завоюва укори от арбитър Артър Енгорон, който предизвести сегашния любимец на Републиканската партия, че „ това не е политически протест “.

Империята на Тръмп за недвижими парцели е сложена в заплаха от гражданския иск, заведен от основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс и е едно от множеството съществени правосъдни каузи, пред които е изправен републиканецът преди президентските избори през идната година.

Процесът визира няколко други закононарушения, в това число застрахователна машинация и финансовата глоба, поискана от офиса на основния прокурор от 250 милиона $.

За разлика от някои от правосъдните борби на Тръмп – в това число наказателното дело против него, обвиняващо го в скрит план за анулация на изборите през 2020 година – делото, заведено от Джеймс, не носи риск от затвор.

От началото на процеса, който стартира на 2 октомври, милиардерът жигосах процеса като партизански „ лов на вещици “. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР