Доналд Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа на име ...

Доналд Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа на име

Тръмп бори Фейсбук и Туитър със собствена социална мрежа

Доналд Тръмп обяви стартирането на лична обществена мрежа на име Truth Social, откакто през януари беше баннат от Twitter, Фейсбук и YouTube, които го упрекнаха , че посредством профилите си там е подбуждал своите поддръжници към експанзия преди нападението над Капитолия, предава БГНЕС.

Бившият държавен глава желае " да се опълчи на тиранията на колосите на технологиите " , които " използваха едностранната си мощ , с цел да заглушат гласовете на несъгласието в Америка " , сподели той в изказване .

Платформата ще бъде благосъстоятелност на новосформираната Trump Media & Technology (TMTG) конструкция , която също ще дава и видео услуги.

``Живеем в свят, в който талибаните имат голямо наличие в Twitter, до момента в който предпочитаният ви американски държавен глава е блокиран. Това е неприемливо``, безапелационен бе Тръмп.

Републиканецът-милиардер беше блокиран от Фейсбук , Twitter и YouTube след офанзивата на Капитолия от неговите поддръжници по време на обявяването на окончателната изборна победа на демократа Джо Байдън на 6 януари. Петима души бяха убити по време на офанзивата , в това число служител на реда . Блокирането на акаунта на Тръмп в го лиши от 89 милиона души аудитория .

Ядосан, че към този момент няма досег до предпочитания си профил-мегафон, в който всеки ден туитваше доста съществени президентски решавания и уволнения, някогашният държавен глава даде обещание основаването на обществена мрежа. Мрежата Truth Social ще бъде налична в бета версия с покана от ноември 2021 година , преди да започна публично през първото тримесечие на 2022 година Приложението му към този момент може да бъде изтеглено от App Store.

След като през май Тръмп пусна лична платформа, се наложи тя да бъде закрита през юни, с цел да може екипът му да се съсредоточи върху новата обществена мрежа. Блогът From The Desk of Donald J. Trump служеше като начин  някогашният държавен глава да разгласява лично наличие , в това число известия за пресата и видеоклипове, а почитателите му ги споделяха в останалите социални мрежи. 

Източник: segabg.com