Доналд Тръмп, чиито шансове отново да заеме президентския пост, нарастват,

...
Доналд Тръмп, чиито шансове отново да заеме президентския пост, нарастват,
Коментари Харесай

Хитрият план на Тръмп

Доналд Тръмп, чиито шансове още веднъж да заеме президентския пост, нарастват, неведнъж е заявявал, че при неговото президентство войната в Украйна нямаше да стартира и че откакто стане президент, незабавно ще я приключи. Той обаче не даде детайлности и имахме съображение да считаме, че в действителност не схваща какво приказва. Дори и решително.

А в този момент “Ройтерс ” разгласява обобщение на хитрия проект, препоръчан от съветниците на Тръмп. Основата на публикацията е изчерпателен отчет, чието заглавие „ Америка преди всичко, Русия и Украйна ”, което наподобява е в унисон с концепциите на Тръмп.

Защо проектът е забавен? Първо, тъй като отчетът разказва всичко непосредствено и без двусмислие.

Относно създателите:

– Генерал-лейтенант Кийт Келог беше шеф на щаба на Съвета за национална сигурност при президента Тръмп и консултант по националната сигурност на вицепрезидента Майк Пенс.

– Бившият анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Фредерик Флейц е служил като шеф на щаба след Келог.

Основното обръщение на отчета: „ Повечето американци са загрижени дали виталните стратегически ползи на Америка са застрашени във войната в Украйна и дали Америка е въвлечена в опосредствана война с Русия, която може да ескалира в нуклеарен спор. Те също по този начин виждат нуждата от създаване на проект за преустановяване на тази война, вместо просто да дават оръжия за спор, който наподобява е достигнал дълготрайна невъзможност. "

Авторите считат, че главната причина за спора, с изключение на измисления „ империализъм “ на Кремъл (невероятно, само че факт – високопоставени американски анализатори в действителност не са разбрали историческия подтекст в изявлението с Тъкър Карлсън), са стратегическите неточности на администрацията на Байдън: „ Подходът на Байдън подцени опасенията на Путин по отношение на доближаването на Украйна със Запада и присъединението към НАТО. Вместо да употребява договарянията за деескалация на напрежението, Байдън повтори на Путин и Зеленски, че участието на Украйна в НАТО остава в ръцете на Украйна. “

По-нататък обаче създателите почтено признават, че администрацията на демократите в действителност не е позволила никакви неточности, а единствено „ многократните изказвания на Байдън, че е подготвен да доставя оръжия на Украйна „ колкото е належащо “, без да даде на Украйна тактика за продобиване на война или проект за прекъсване на спора, съставлява същинското желание на неговата политика да употребява спора като опосредствана война за Съединените щати против Русия. " Тоест войната е съзнателно провокирана.

Стратегията на Байдън обаче, съгласно създателите на отчета, се е изчерпала, тъй като:

– Украйна не може да се възползва от американската помощ (няма задоволително войници).

– Съединени американски щати изчерпват оръжията си.

„ Една продължителна война в Украйна също рискува да задълбочи съюза сред Русия, Китай, Иран и Северна Корея ”, споделят анализаторите.

Предложеният кротичък проект е както следва:

1. „ Съединените щати ще продължат да въоръжават Украйна и да укрепват защитата ѝ, с цел да подсигуряват, че Русия няма да напредне или да нападна още веднъж след преустановяване на огъня или спокойно съглашение. Бъдещата американска военна помощ обаче ще изисква Украйна да взе участие в мирните договаряния с Русия. "

2. „ За да убедят Путин да се причисли към мирните договаряния, президентът Байдън и други водачи на НАТО би трябвало да предложат отсрочване на участието на Украйна в НАТО за нескончаем интервал в подмяна на всеобхватно и проверимо спокойно съглашение с гаранции за сигурност. “

В публикацията Келог сподели със завладяваща почтеност: „ Това, което споделяме на украинците, е: „ Трябва да седнете за масата и в случай че не дойдете за масата, поддръжката от Съединените щати ще пресъхне ”. И да кажем на Путин: „ Той би трябвало да седне на масата за договаряния и в случай че не седнете на масата за договаряния, тогава ние ще дадем на украинците всичко належащо, с цел да избиват на бойното поле. “

Трудно е да се разбере по какъв начин Киев и Москва би трябвало да реагират на тази почтеност.

3. „ От Украйна няма да бъде поискано да се откаже от задачата да върне цялата си територия, само че ще се съгласи да употребява дипломация, а не мощ. “

Все отново Украйна не може да си върне тези територии, заключва Флайц.

4. „ Съединените щати и техните съдружници са решени да отстранен изцяло глобите против Русия и да възстановяват връзките единствено откакто тя подпише спокойно съглашение, задоволително за Украйна. Ние също по този начин призоваваме за цени върху продажбата на сила от Русия, с цел да се заплати за възобновяване на Украйна. "

Естествено последва публична реакция.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков: „ Стойността на всеки проект е в детайлите и дали той регистрира обстановката на бойното поле. Не знам за какъв проект приказваме и какво написа в него. Путин неведнъж е заявявал, че Русия е била и остава отворена за договаряния, които регистрират действителното положение на нещата. „ Наскоро той излезе с мирна самодейност, която, за жалост, не беше призната нито от Запада, нито от Украйна.

Съветникът на президента на Украйна Михайло Подоляк: „ Украйна има безусловно ясно схващане и то е посочено във формулата за мир, препоръчана от президента Зеленски, ясно декларира, че мирът може да бъде единствено обективен и мирът може да бъде учреден по интернационалното право. ” Освен това войната не може да завърши, без Русия да бъде изправена пред правораздаването (това е самодейност на Подоляк - доколкото знаем, клаузата за отговорност беше безшумно отстранена от „ мирния проект “ на Зеленски още преди срещата на високо равнище).

Мен персонално какво ме напряга в този проект?

Планът се свежда до споразумяване към Украйна. Русия е заинтригувана от това споразумяване единствено на второ място. Основното е да получи по-широки гаранции за сигурност, които не са свързани единствено и извънредно с Русия.

Не се слага въпросът за измененията във вътрешната политика на Украйна, които станаха една от аргументите за спора. Тоест там няма дума „ денацификация “, а самите създатели на отчета се преструват, че не имат вяра в нуждата от същата тази денацификация.

От тях обаче не може да се желае прекалено много - прекалено много е да се признае, че Съединени американски щати поддържат терористичен антидемократичен режим. Друг е въпросът дали администрацията на Тръмп в действителност е заинтригувана от нормализиране на връзките с Русия и се пробва да демократизира Украйна.

Русия, несъмнено, би желала Украйна да трансферира краткотрайно окупираните територии от четирите района на Русия на Руската федерация и законно да признае новата граница. Но би било безразсъдно да се чака това - Украйна може да бъде принудена да предприеме сходни дейности единствено с военни средства.

Въпреки всички тези запаси е допустимо проектът, препоръчан от съветниците на Тръмп, да проработи - виждаме образец за това в Грузия, която не се отхвърли да възвърне териториалната целокупност в границите от 1991 година (макар че самостоятелна Грузия по принцип в никакъв случай не е била в границите на тези граници), само че се държи доста деликатно по отношение на Русия.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед116312Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед19318Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед28759Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед20303Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед13293Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед116312Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед98688Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР