По повод въдворяването на Негово Светейшество българския като предстоятел на

...
По повод въдворяването на Негово Светейшество българския като предстоятел на
Коментари Харесай

Българският патриарх Даниил ще бъде посрещнат официално от столичното духовенство и от Софийската епархия

По мотив въдворяването на Негово Светейшество българския като предстоятел на Софийската митрополитска катедра, както и за празника на катедралния храм " Св. великомъченица Неделя " и за Втората неделя след Петдесетница - на Всички български светии (7 юли), в столичния храм ще се състоят тържествени богослужения, оповестяват от Българската православна черква.

На 6 юли (събота) , от 18:00 ч., ще има патриаршеска вечерня с петохлебие и литийно шествие, последвано от трисагий за блаженопочиналия български патриарх и Софийски митрополит Неофит пред неговия гроб.

На 7 юли (неделя) , сутринта, ще има празнична утреня. От 9:30 ч. ще бъде отслужена света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и български. Приканват се православните християни да участват и да съучастват молитвено на празничните богослужения.

Видинският митрополит Даниил беше определен на 30 юни за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор. Новият български патриарх беше определен на балотаж сред Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил. 

За Видинския митрополит Даниил гласоподаваха 69 делегати, за Врачанския митрополит Григорий - 66, имаше и три недействителни бюлетини. След това в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " се състоя и тържествената интронизация на новия български патриарх.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР