Домовете ни са гъсто населени с бактерии, но, за щастие,

...
Домовете ни са гъсто населени с бактерии, но, за щастие,
Коментари Харесай

Вдишваме повече микроби от чешмяната вода, отколкото от тоалетната

Домовете ни са гъсто обитаеми с бактерии, само че, за благополучие, излиза наяве, че микроорганизмите във въздуха, които идват от чешмяната вода, са доста повече от тези в една най-обикновена тоалетна, написа организация Фокус. Марзия Милето и Стивън Лидноу от Калифорнийския университет в Бъркли са картографирали бактериите, циркулиращи в 29 жилища в Калифорния. Екипът е взел проби от кухненските повърхности, душовете, плочките в банята, килимите, тоалетните, домашните любимци и хората, обитаващи жилищата и е разкрил, че един най-често срещаните източници на намиращите се във въздуха бактерии е въздухът, влизащ извън.

Влизането на въздух извън е потребно, споделя Милето. Свежият въздух внася нови бактерии и отстранява някои от евентуално рисковите, които култивираме в домовете си.

“Отварянето на прозорците прочиства бактериите от домовете ни, ” отбелязва тя.

В Калифорния, където климатът е топъл и огромна част от хората държат прозорците си отворени, външният въздух внася 16.5 % от бактериите, до момента в който подовете и килимите способстват за 20 % от микроорганизмите. Това е по този начин, евентуално тъй като ходенето по пода разпръсква бактериите във въздуха.

Микробиолозите са се интересували и дали стартирането на водата в тоалетната популяризира фекални бактерии, само че са открили, че това не е по този начин. Само 0.4 на 100 от бактериите във въздуха идват от тоалетната, а това е доста по-малко от микроорганизмите, носени от чешмяната вода.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР