Доминик Тийм изживява най-трудния период в кариерата си, след като

...
Доминик Тийм изживява най-трудния период в кариерата си, след като
Коментари Харесай

Край на мъките: Доминик Тийм прекъсна серията си от 11 поредни загуби!

Доминик Тийм изживява най-трудния интервал в кариерата си, откакто в продължение на повече от 13 месеца не бе записвал триумф, бивайки възпрепятстван от травмата в китката, която получи предходната пролет. Днес обаче австриецът съумя да постави завършек на черната серия от 11 победни загуби, откакто реализира победа в откриващия си дуел на Чаланджъра на клей в Залцбург, преодолявайки в два сета съпротивата на международния №210 Филип Мисолич с 6:4 7:5. В идващия кръг на първенеца от US Open 2020 му следва да се изправи против седмия подложен в схемата Факундо Багнис.

Срещата започва с известни проблеми за някогашния №3 в света, който бе изправен пред две рискове от пробив още в дебютното си подаване. Все отново той съумя да ги отрази след няколко чудесно извършени разигравания от главната линия, а след това се възползва от неубедителния начален удар на съперника и честите пропуски от неговата ракета, с цел да доближи до цели осем брейкбола, последният от които бе материализиран и реши ориста на сета в интерес на австриеца.

Втората част се развиваше в интерес на Мисолич, който увеличи интензитета в играта си и не след дълго поведе с задатък от два пробив и 4:1. Той обаче не съумя да задържи високото си равнище на показване и в решителните мигове от сета сервисът му още веднъж го съобщи. Тийм съумя да избави три сетбола, което му вдъхна сериозна доза убеденост в заключителните минути, и по този начин завоюва последните пет гейма в мача, осъществявайки поврат от 2:5 до 7:5, с цел да се поздрави с първи триумф от средата на май 2021-ва.

This one is *big*:

Former #3 and Grand Slam champion Dominic Thiem (now ranked #346) ends wis ELEVEN-matches losing streak, beating #210 Filip Misolic 6-4, 7-5 to reach the 2nd round of the Salzburg 125 Challenger.

Great to see.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР