Доматите са един от най-вкусните зеленчуци в домакинството. Всяко семейство

...
Доматите са един от най-вкусните зеленчуци в домакинството. Всяко семейство
Коментари Харесай

Ако искате доматите никога да не загниват, пръскайте ги с тази напитка

Доматите са един от най-вкусните зеленчуци в семейството. Всяко семейство ги похапва. С тях можем да приготвим свежа салата и стотици ястия, чиито мирис няма еднакъв на себе си.
Когато си купуваме зеленчуците от пазара или огромните вериги магазини, усетът им напълно не прилича оня, който помним от детството. Друго си е да си похапваме домати, откъснати от личната ни градина.
Много от хората обаче, които интензивно се занимават с развъждането на домати, се оплакват от загиване на корените им. Това е постоянно срещано събитие, което осезаемо рефлектира върху реколтата.
Истината е, че съществуват десетки трикове и хитрини, свързани с развъждането на вкусни домати. Днес имаме намерение да споделим една дребна загадка за вкусните домати и какво би ни избавило от загниването на корените им.

Какво провокира изгниване
Обикновено гниенето е развой, който настава след заразяването на зеленчуците с гъбична зараза. Повечето градинари, с цел да предотвратят това, вземат решение да впръскват разтвор със наследник камък. Това се случва най-често откакто е минал дъждовният интервал.
 Тайната на опитните градинари: Аспирин за по-висок рандеман на домати Тайната на опитните градинари: Аспирин за по-висок рандеман на домати
Опитните градинари разчитат на изпитан трик за увеличение добива на домати. Те употребяват аспирин за удължение интервала на плододаване...
Най-сигурните признаци, че нещо с растението не е наред, са кафеникавите петна, които можем да забележим по повърхността на листата. Ако не вземем навременни ограничения, тази зараза ще продължи с гниене на самите плодове.
Веднага напръскайте с айрян!
Когато забележите сходни промени, не губете време, а направете млечна напитка. Нужно е да смесите кисело мляко с 5 – 6 литра вода. С този разтвор пръскайте в продължение на 2 седмици. Почти незабавно ще ви направи усещане по какъв начин растенията трансформират типа си и се съживяват.

Правете това толкоз постоянно, колкото се постанова. Не използвайте разтвор от наследник камък, тъй като айрянът ще се оправи по допустимо най-хубавия метод с гниенето и ще го предотврати за броени дни.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР