Домът ви може да се замърси много бързо, ако не

...
Домът ви може да се замърси много бързо, ако не
Коментари Харесай

Тези места и неща в дома ви трябва да ги чистите всеки ден!

Домът ви може да се замърси доста бързо, в случай че не внимавате. Всъщност най-сигурно е да се наложи да почиствате постоянно поради деца, домашни любимци, фамилни събирания и други От значително значение е периодическото разчистване, с цел да се отстраняват нездравословните микроби и бактерии, изключително на фона на световната пандемия, която ни накара да тичаме до най -близкия магазин за дезинфектант.

Ето няколко домашен предмета, които би трябвало да почиствате всеки ден.

1. Гъби

Ние търсим добра гъба за избърсване, попиване и унищожаване на нечистотия по всички твърди повърхности. Но с толкоз огромна активност, гъбите се замърсяват и като главен инструмент за разчистване във вашия дом, предлагаме да почиствате гъбите си всеки ден с малко вода и  сода за самун, за  да сте сигурни, че тези комфортни предмети ще останат чисти и свежи в дълготраен проект.

2. Съдове

Оставянето на съдовете в мивката за една нощ е нещо, което доста хора вършат, само че не е нещо, което би трябвало да се повтаря. Хранителните частици и водата са съвършените съставки за бактерии. За кухненските умивалници се оповестява, че имат най -високата централизация на бактерии в целия дом. 

3. Кухненски плотове

Говорейки за предмети в кухнята, които се нуждаят от всекидневно внимание, вашите кухненски плотове евентуално са най-използваните повърхности във вашия дом и елементарно притеглят мръсотията. Те приютяват микроскопични организми, които могат да бъдат нездравословни за вашето здраве. Използвайте дезинфекцирана гъба и изпитан артикул за заличаване на микроби.  

4. Масата за хранене

Масата в трапезарията има своя обективен дял в фамилните вечери. Остатъците от храна могат да останат и да стартират да развиват рискови бактерии, плесен и голям брой други неща. В взаимозависимост от вида кухненска маса, която имате, първо ще трябва  да премахнете праха, с цел да можете да я почистите добре. 

За съответни типове маси за хранене следвайте тези елементарни указания за разчистване:

•             Дърво - Използвайте топла вода и забрадка от микрофибър, с цел да избърсвате масата за хранене след всяко хранене. Почистете непотребната влага с чиста забрадка, с цел да избегнете петна и повреди. 

 

•             Стъкло - Дезинфекцирана гъба, топла вода и сода могат да създадат чудеса на стъклената маса. Разтворът за разчистване на стъкло постоянно е превъзходен метод да накарате масата да свети след измиване.

 

•             Метал - Можете да употребявате забрадка или гъба, с цел да избършете железна маса, само че избягвайте да употребявате абразивната страна на гъбата за храни, които са залепнали, с цел да не я повредите. 

5. Плот в банята

Подобно на кухненските плотове, плотовете за  баня  могат да приютят хиляди микроби и бактерии, които могат да навредят на вашето здраве. Но защото фекалните субстанции могат да ги доближат, има повече аргументи за безпокойствие, когато плотовете за баня останат недокоснати. Някои от най -често срещаните типове бактерии, открити на плотовете за баня, включват Е. coli, стрептокок и салмонела. За да дезинфекцирате изцяло и естествено вашите плотове за баня, смесете чаша гореща вода и чаша бял  оцет. Поставете сместа в бутилка със спрей и почистете усърдно. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР