Домът на певицата Мария Нейкова, която изпълни култовата песен Двама“

...
Домът на певицата Мария Нейкова, която изпълни култовата песен Двама“
Коментари Харесай

Къщата на известна българка, разположена м сърцето на Родопите, се продава за 17 900 евро (ГАЛЕРИЯ)

Домът на певицата Мария Нейкова, която извърши паметната ария „ Двама “ („ Вървят ли двама “) към кино лентата „ Козият рог “, е разгласен за продажба. Настоящият й притежател желае за нея 17 900 евро. Къщата носи името на емблематичната лента и се намира в родопското село Левочево, предава Пловдив24.

Къща „ Козият рог “ е с разгъната застроена повърхност 236 кв.м и съседен двор 200 кв.м. Разположена е във високата част на селото и от нея се разкрива неповторима панорама към планината, църквата и селото. В границите на парцела има построена каменна чешма, а до него има площад с задоволително място за паркиране на доста коли.

Имотът е в сърцето на Родопите, село Левочево, намиращо се на 5 километра от новопостроен панорамен асфалтов път от Пампорово и на 5 километра от Смолян по главен път. В селото е построена нова ВиК мрежа, има инсталирани даже пожарни кранове.

1 of 7

Продавачът твърди, че това е един от най-перспективните и красиви региони в Родопите. Купил къща „ Козият рог “ преди време с концепцията да осъществя хотел с ресторант и огромна къща за посетители с европейско финансиране. В момента работел по сходен план в друго родопско село и му трябвали средства, по тази причина се налагало да разгласи за продажба този парцел.

Мария Нейкова и брачният партньор й обичали родопската си къща. Певицата е родена на 21 декември 1945 година в Пловдив. На рождения си ден през 1971 година оцелява по знамение с тежки пострадвания при самолетната злополука, в която умира Паша Христова. Година по-късно композира музиката към кино лентата „ Козият рог “, а по-късно по текст на Богомил Гудев е основана известната ария „ Двама “ и самата тя я извършва. Умира на 1 август 2002 година – година след гибелта на брачна половинка си Недялко Нейков.

Сегашният притежател на къща „ Козият рог “ я е купил преди година и половина за 6900 евро, а в този момент я продава за 17 900 евро, демонстрира информация в уеб страниците за парцели.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР