Домът е най-скъпото, топло и уютно място. Но той може

...
Домът е най-скъпото, топло и уютно място. Но той може
Коментари Харесай

Как да предпазите дома си от вредители -

Домът е най-скъпото, топло и уютно място. Но той може да бъде заплашен от дребни, неканени посетители, които могат да бъдат нездравословни както за дома, по този начин и за здравето ви. Специалистите от Ню фреш предлагат, за сигурността на вашия дом, да го обработвате постоянно с токсини или уреди срещу вредители, без това да въздейства отрицателно на вас, вашето здраве или това на вашите домашни любимци.

Кои са най-често срещаните вредители?

По жилищните кооперации:
хлебарки – имат сплеснато елипсовидно или овално тяло, черна или кафява повърхнина на гърба. Предпочитат топла, влажна и тъмна среда, по тази причина постоянно могат да се видят вечер в банята. Могат на нанесат тежки инфекции на индивида като холера, дизентерия, проказа, салмонела, коремен тиф; паяци – не са инсекти, а дребни, хищни животни от клас паякообразни. Всички паяци имат особено телце – 8 крайници, а тялото е разграничено на две елементи. Вредите, които могат да нанесат на индивида, са захапване, а при по-сензитивните – алергична реакция; мравки – насекомо с малко тяло, шест крайници, преносими антени и добре завършена глава. Обикновено те не нося вреди за индивида и неговото здраве, само че в редки случай се получава алергична реакция след ухапване;
инсекти – под инсекти се има в поради домашна муха, комари, оси, въшки, кърлежи, бълхи и други.
Обитатели по къщите:
молци – не носят щета върху човешкото здраве, само че постоянно атакуват материите на облекла, килими, одеяла и други; дървеници – имат плоско тяло и са дейни нощно време. Имат дълги крайници, с които се прикрепват към живия организъм. Вредата, която могат да нанесат, е анемия при индивида, след захапване. Излизат сами върху дърво или хартия; домашни мишки – живеят най-вече към къщи, търговски структури и аграрни площи. Носят огромни стопанствени и имуществени вреди. Тези вредители предизвикват и огромен набор от заболявания, патогени и паразити на индивида. Могат да причинят пожари или увреждане на електрическата мрежа; плъхове – имат доста сходни характерности с тези на мишките. Основната разлика е размерът – плъховете са по-големи. Основното обитание на тези вредители са канализации, изби, подземия, тавани, високи места и сухи пространства.
Как да се справите с неканените посетители вкъщи?

При битка с дребните гадинки най-разпространените способи са химични и механични. Механичните са уреди на батерия, ток или се задействат посредством придвижване. Химичните се разграничават по консистенция, метод на полагане, местонахождение, времетраене и интензитет.

Всеки апарат има друг метод на хващане или прогонване на насекомите:
инсектицидните лампи са уреди против комари, мухи и други летящи вредители. Имат огромно многообразие от форма, величина на повърхност за потребление, типове лампи и големина; ултразвукови уреди – посредством мощен ултразвуков сигнал, този апарат служи за прогонване на мишки, плъхове, инсекти и други; механични клопки – тези уреди се разграничават по форма, модел, дизайн. Уредите са срещу мишки, плъхове, хлебарки и други типове вредители.
Химични токсини:
инсектицидни токсини – разграничават се по консистенция – прахообразни, течни, гелообразни, аерозолни токсини. Служат за изпъждане или елиминиране на мухи, комари, хлебарки и други; хербицидни токсини – носят името си от хербал, или другояче казано растителни. Предпазват растения, посеви и житни култури от най-различни вредители; родентицидни токсини – тази група токсини са предопределени най-вече против групата на гризачите;
димки – тези типове токсини са за прогонване на вредители, които се намират подземен или в изби, най-вече за пълзящи насекоми; както във всяка комерсиална ниша има еко артикули, по този начин и при отровите и уредите за вредители има екологично чисти заместители на общоприетите. Те са безвредни за вашето здраве и това на вашите домашни любимци, само че са безкомпромисни, когато става въпрос за домашни вредители.
Специалистите от предлагат при нужда от помощ при избор на токсини да се консултирате със експерт, с цел да изберете най-хубавия артикул, който да дава отговор на вашите потребности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР