Домашно приготвените равиоли нямат нищо общо с пастата, която се

...
Домашно приготвените равиоли нямат нищо общо с пастата, която се
Коментари Харесай

Домашни равиоли със сметанов сос

Домашно приготвените равиоли нямат нищо общо с пастата, която се продава в магазините, би трябвало сами да се уверите сама

Необходими Продукти

за тестото


● яйце - 1 бр.
● сол - 1 щипка
● брашно - 4 - 5 с.л.

плънка


● пилешки гърди - 100 г сварени
● сол
● риган
● черен пипер
● сос
● сметана - 100 мл готварска
● сол - на усет
● топено сирене - 1 триъгълниче
● копър
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

В купа чукваме яйцето, прибавя се щипка сол и с вилица се разрушава. Сипва се брашното и се бърка на топка тесто, което най-после се замесва на плота. Оставя се да почине 20 минути, покрито с забрадка.

Разделя се на две елементи и всяка се разточва на тънка кора. Тук пробвах един трик, забелязан от нета:) Върху намазана с олио форма за лед се поставя първото тесто и леко се притиска във формата, да се получи хлътналост.

Пилешкото месо се вари до подготвеност и се отцежда, само че може и от печено пиле. Нарязва се на дребни късчета и се овкусява с подправките.

Разпределя се във формичките, а от горната страна се захлупва с втората кора от тестото. Отгоре се минава с точилката непотребното да падне, обръща се.

Нарязва се къдраво на квадрати или правоъгълници. Същото се получава и без форма. Просто върху първата кора се оформят 10 купчинки на разстояние, от горната страна втората кора и се нарязва.

Варим равиолите в гореща подсолена вода за 3-5 минути, откакто изплуват нагоре и отцеждаме с решетъчна лъжица. Разбърква се сметана с топено сирене и се овкусява на усет.

Заливаме домашните равиоли и сервираме, поръсени с копър.

Тестото е за 12 равиоли, в случай че желаете повече, увеличете дозата, като знаете че на 1 яйце се прибавя към 100 г брашно, само че зависи и от размера на яйцето.

Домашните равиоли със сметанов сос са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР