Домашните любимци са любвеобили и верни, но понякога те са

...
Домашните любимци са любвеобили и верни, но понякога те са
Коментари Харесай

7 драматични истории за домашни любимци, спасили своите господари

Домашните любимци са любвеобили и правилни, само че от време на време те са подготвени да ни оказват помощ в най-тежки моменти, когато даже човешки живот е на косъм. Mental Floss ни предлага няколко такива случая.

Папагалът Уили и бисквитата

През 2009 година 2-годишно дете в Денвър се задавило с бисквита, която ядяло. Намиращият се в стаята папагал Уили почнал да пляска с криле и да издава звуци, в това число и думите " мама " и " бебе ", с което привлякъл вниманието на собственичката. Тя пристигнала тъкмо в точния момент, с цел да избави посинялото от задушаване бебе.

Котката на прозореца

През 2014 година Джанет Роулинсън взела доза морфин за хроничните болки в гърба си, само че изпитала рискова реакция, която съвсем я повалила в безсъзнание. Котката ѝ съумяла да изтича до прозореца на прилежащия апартамент и яростно почнала да тропа с лапа по него. Това предиздвикало хората да ревизират какво става и да повикат лекари.

Заекът, усетил диабетен припадък

През януари 2004 година Саймън Стегъл ненадейно се свлякъл от стола, до момента в който гледал телевизия. Жена му просто решила, че е задрямал, само че странното държание на домашния заек Дори я предиздвикало да ревизира отново. Оказало се, че казусът е доста по-тежък - мъжът бил в диабетна кома и се нуждаел незабавно от глюкоза. А най-интересното било, че обикновено хората даже не разрешавали на заека да влиза в стаята.

Папагал против апаш

Рейчъл Мансино се разхождала умерено с папагала си в един лондонски парк през 2014 година, когато била нападната от чужд. За благополучие, пернатата птица на име Уънзи защитила господарката си и с бойни викове и здрави нокти принудила нападателя да избяга. " Уънзи е освен сателит, само че и оръжие ", коментирала по-къно избавената жена.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР