Домашните любимци на бежанците от войната в Украйна ще влизат

...
Домашните любимци на бежанците от войната в Украйна ще влизат
Коментари Харесай

Домашни любимци на бежанци от войната ще влизат у нас по улеснена процедура

Домашните любимци на бежанците от войната в Украйна ще влизат у нас по улеснена процедура, заяви (БАБХ). Съгласно условията на Регламента домашните любимци, пътуващи с нетърговска цел за страни в Европейски Съюз от страни отвън него са: разпознати (микрочип); съпроводени от паспорт; съпроводени от здравен документ, публикуван от ветеринарните управляващи на Украйна. А също имунизирани против заболяването бяс и други

Улеснената процедура дава опция на стопаните на животни, които не дават отговор на едно или повече от изискванията, да ги превозят, като подадат съобщение за влизане на територията на Република България или друга страна членка на граничните пунктове.

В случаи на престой на животните на територията на България, същите ще бъдат сложени под изолираност и формален надзор, до осъществяване на горепосочените условия от Регламента.

В случай на пренос през територията на страната, БАБХ ще издаде позволение за прекосяване. В него ще бъде посочено условието (или изискванията), на което домашният любим не дава отговор, за известяван на страната членка на последна дестинация.

В случай на потребност от спомагателна информация, жителите могат да употребяват електронен адрес:

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР