Домашни наденички на фурна – по-вкусни от тези от магазина!

...
Домашни наденички на фурна – по-вкусни от тези от магазина!
Коментари Харесай

Домашни наденички на фурна

Домашни наденички на фурна – по-вкусни от тези от магазина!

Кой не обича наденички? Честно казано! Колкото и да бъде подложен на критика този артикул поради консервантите, ароматизаторите, високата цена и неналичието на месо в него, все пак, хората го купуват. Но какво ще кажете за домашни наденички на фурна?

В тях се съдържа единствено месо и подправки, нищо повече. Приготвянето е напълно просто, само че дълго. Не сте опитвали нещо по-вкусно! Представяме на вашето внимание рецептата за домашни наденички на фурна. В допълнение към съставките ще ви би трябвало месомелачка и специфичен приставка.

Съставки:
телешко месо – 250 г
бекон – 250 г
свинско месо – 750 г
сол – 25 г
черен пипер (смлян) – 0,5 ч. л.
бахар – 0,25 ч. л.
кардамон – 0,25 ч. л.
чесън на прахуляк – 0,5 ч. л.
захар – 0,5 ч. л.
изсъхнало мляко – 4 с. л.
вода – 130 мл

Приготвяне:
Първо поставете водата в хладилника. Смелете телешкото месо, бекона (или гърдите) и свинското месо в месомелачка и разбъркайте.

След това, подгответе подправките – бахар (около 6 зърна) се смила на прахуляк и се смесва с кардамон, черен пипер, чесън на прахуляк, захар и сол.

Омесете каймата с подправките и ледената вода (или даже части лед). Това може да отнеме към 15 минути и би трябвало да получите гъста примес. Поставете я в хладилника за 8-10 часа.

След това, като употребявате дюза, напълнете свинското черво, авансово измито и накиснато за половин час в топла вода. При пълненето се уверете, че не навлиза доста въздух. И е по-добре да пробиете всички мехурчета с игла преди печене.

Вижте още: Боядисване на великденски яйца

Оформете наденичките с комфортен за вас размер и печете във фурната за 3 часа на 90 градуса.

 Домашни наденички на фурна - по-вкусни от тези от магазина
 Домашни наденички на фурна - по-вкусни от тези от магазина

Съвет за тези, които обичат късчета бекон в салама. За да ги извършите, би трябвало да охладите бекона добре във фризера и да го нарежете на части – към 6 мл всяко. Можете, също по този начин, да добавите чесън и люти чушки. Такава наденица може да се съхранява в хладилника дълго време и приготвянето й е доста по-икономично от закупуването на подготвена. Запазете тази рецепта и почерпете околните си с вкусни домашни наденички.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР