Домашната халва е обичана от всички. Тя е толкова вкусна,

...
Домашната халва е обичана от всички. Тя е толкова вкусна,
Коментари Харесай

Оригиналната рецепта за най-лесната и вкусна турска халва

Домашната халва е обичана от всички. Тя е толкоз вкусна, апетитна и топяща се в устата. Почти всеки обаче е на мнение, че приготвянето й е непостижимо сложна задача. Истината е, че обичаната ни халва напълно не лишава толкоз време, колкото мислим.
Днес ще споделим с вас истинската рецепта за най-вкусната турска халва. Обещаваме, че крайният резултат ще ви остави безмълвни и ще бъдете същински удовлетворени от усета, разливащ се в устата ви.
Тъй като една от главните съставки в приготвянето на тази домашна вкусотия е петмез, то бихме желали да ви улесним, във връзка с откриването му, като споделим, че нормално се предлага по био щандовете в огромните магазини или профилирани такива.
Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 2 чаши и половина захар
• 1 чаша петмез
• 2 чаши и половина брашно
• 250 грама масло
• 2 чаши орехи
 Рецепта за грис халва с усет на детство Рецепта за грис халва с усет на детство
Грис халвата е един от тези десерти, които ни връщат към предишното. Дори с лек мирис на носталгия, грис халвата си остава ненадмината...
Начин на подготвяне:
Вземете си комфортна купа, в която да изсипете количеството прясно мляко. Към него прибавете петмеза и захарта и започнете да бъркате, до момента в който кристалчетата захар не се разтворят.

Вземете си бездънен тиган, в който да разтопите маслото. След като се разтопи, прибавете количеството брашно и започнете да бъркате. Намалете котлона, тъй че брашното да не загори и да не се поучи неприятна миризма.
Сместа се бърка 10 – 15 минути, а даже и повече. Тя би трябвало да промени напълно цвета си. Не пришпорвайте нещата, би трябвало наложително да деянията самообладание.
 Халва Халва
Необходими артикули: 2 ч.ч. мед 1 ч.л. ванилов дестилат 1 чаша и половина печен шамфъстък или бадеми 2 ч.ч. тахан Начин на приготв...
След като сте сигурни, че сместа е трансформирала цвета си, може да преминете към добавяне на течната примес. Правете го последователно. За предпочитане е да изсипете малко количество, да бъркате една минута, по-късно още малко, още веднъж бъркате и по този начин, до момента в който сместа с петмеза не свърши.

Накрая прибавете орехите и оставете в тавичка да се охлади. За предпочитане е да охлаждате на стайна температура за няколко часа и по-късно да приберете в ледник за едно денонощие.
На идващия ден изкарайте от хладилника и обърнете подноса върху хартия за печене. Нарежете на късчета и сервирайте. Това е най-вкусната турска халва, която в миналото сте опитвали.
Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР