Домашен офис на 1500 метра надморска височина - не само

...
Домашен офис на 1500 метра надморска височина - не само
Коментари Харесай

К-19 превърна Витоша в офис и училище, свършваш работа и си лягаш да почиваш

Домашен офис на 1500 метра надморска височина - освен е допустимо, само че е и все по-често срещано. Хижите на Витоша се трансфораха в IT офиси и в класни стаи.

Защо е нужно да седнал съм затворен през целия ден у дома и да виждам мъглата през прозореца - мнозина си зададоха този въпрос и както се споделя - хванаха гората. Една от тях е Мариела Балчева. След месец работа единствено от дивана решила, че е време за смяна.

"Времето е фантастично, въздуха е чист, концентрацията е доста по-голяма от нормално. В София е тъмно и мъгливо, а тук е просто прелестно ", споделя Мариела Балчева.

А доста от хижите на Витоша към този момент се стопанисват от младежи и стават и все по-модерни, оборудвани и подобаващи за работа - с бърз интернет, комфортно бюро и вкусна храна.

В една от хижите, с изключение на хора, седнали пред преносимите компютри си, откриваме и възпитаници, които приготвят домашните си за понеделник, предава Българска национална телевизия.

Още едно преимущество на офиса в планината е, че сега, в който решите да си починете, вие към този момент по този начин или другояче се намирате на съвършеното място за това.

В някои от хижите има и детски ъгъл - още едно облекчение за работещите родители, които желаят да се махнат от сивото всекидневия, само че да не губят връзка с шефа.

"И със, и без коронавирус хората са стигнали тъкмо до този стадий, който могат да работят отвред и ковида беше един трамплин, с цел да се усетят, че това не е проблем, даже противоположното, има доктрина, че в този момент хората като няма доста какво да вършат, даже работят повече ", споделя Радослав Мирчев, хижар.

Най-често да работят от хижите в планината идват IT експертите и програмистите.

"Които действително могат да пишат код на всички места когато и да е на денонощието, а като се претоварят могат да излязат, да се поразходят, да си поговорят с гората, както се споделя. Условията са прелестни, стига се и с кола, за хора, които не им се върви ", споделя още Радослав.

Все отново, да не забравяме, че главната функционалност на хижите е пълноценната отмора. Така че по празниците най-добре посетете планината без преносимия компютър си. Всички хижи на Българския туристически съюз ще работят и през зимния сезон, само че в изискванията на ковид.

Добре е преди посещаване въпреки всичко да се обадите, с цел да разберете при какви условия се одобряват туристи и предлага ли се храна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР