Домашен еликсир за здраве, който трябва да го има във

...
Домашен еликсир за здраве, който трябва да го има във
Коментари Харесай

Левурда за силен имунитет

Домашен балсам за здраве, който би трябвало да го има във всеки дом

Левурдата или както е наричана у нас – див чесън или мечи лук е една от първите билки, които стартират да цъфтят напролет. Расте в горите през март и април.

Има присъщ мирис. Малко хора знаят, че с левурдата можете бързо да прочистите организма и да премахнете всички отпадни артикули и да укрепите имунитета.

Това е, от което всички се нуждаем в наши дни. Ще забележите резултатите след няколко дни.

Бъдете деликатни при събирането, тъй като левурдата доста наподобява на момина сълза. Момината сълза е мощно токсична билка, тъй че би трябвало да бъдем доста деликатни.

Полезни свойства на левурдата:

Подпомага имунната система, има антиспептични, антибактериални и антибиотични резултати Почиства дихателните пътища, черния дроб и кръвта, пикочните пътища и бъбреците Подпомага храносмилането, усъвършенства изпразването на червата и отстрани метеоризма Намалява високия холестерол в кръвта, намалява високото кръвно налягане, ефикасна профилактика на сърдечно-съдови болести Елиминира непотребната вода от тялото Успокоява нервната система, усъвършенства качеството на съня, усъвършенства функционалностите на мозъка и паметта Може да се употребява за подготвяне на салати, песто и даже супи Левурдата подкрепя храносмилането, зарежда ви с сила и освобождава тялото от отрови, отпадъчни артикули и непотребната вода Освен това има антибактериален и противогъбичен резултат и оказва помощ за понижаване на целулита

Как да си създадем лековит оцет с левурда?

Нарежете на ситно листата и ги поставете в буркан (0,7 л)

Долейте с първокласен ябълков оцет.

Затворете буркана и го оставете да престои в продължение на три или четири седмици на мрачно и топло място.

За намаляване и детоксикация
Редовната консумация на този оцет води до по-добро изгаряне на мазнините. Помага в битката с наднорменото тегло. Само към четвърт час преди хранене изпийте чаша студена вода с една чаена лъжичка оцет.

Най-лесният метод за детоксикация на организма е да приемате по чаена лъжичка оцет заран, обед и вечер преди хранене.

За възстановяване на имунитета и пречистване на организма са задоволителни две чаени лъжички оцет, смесени с малко вода всеки ден.

Вижте още: Охлювчета с орехи

Лекува рани
Смесете една чаена лъжичка оцет със 100 мл преварена (но охладена) вода – полученият разтвор може да се употребява за изплакване на рани.

Помага и при акне, когато кожата се изплаква леко с разтвор заран и вечер, по-късно с чиста вода.

Този домакински балсам е подобаващ и за лекуване на кожата и след захапване от насекомо.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР