Домакинската публика на АТР 250 турнира в Хертогенбош отново има

...
Домакинската публика на АТР 250 турнира в Хертогенбош отново има
Коментари Харесай

По примера на Ван Райтховен: Нов местен представител грабна титлата в Хертогенбош!

Домакинската аудитория на АТР 250 шампионата в Хертогенбош още веднъж има своя мотив за наслада, откакто локалният воин Талон Грикспор приключи седмицата си по желан метод, триумфирайки с купата в конкуренцията, съвсем сходно на стореното от Тим ван Райтховен преди 12 месеца. Нидерландецът в спор за оценката трябваше да срещне профилирания в играта на тревни кортове Джордан Томпсън, който е някогашен финалист в надпреварата, и въпреки международният номер 38 да се намираше на единствено един гейм разстояние от загубата, то той черпеше ентусиазъм от сънародниците си по трибуните в основните моменти и подпечата успеха си след 2 часа и 35 минути игра - 6:7(4) 7:6(3) 6:3. По този метод домакинският представител се поздрави с втората си АТР купа за сезона, а и въобще в кариерата, като при утрешното възобновяване на международната класация го чака подобаващ дебют в топ 30.

В началото на дуела напрежението си сподели думата за всекиго от двамата финалисти, като грешките в играта им изобилстваха и те си размениха по един бърз пробив на старта. С течение на времето пък се забелязваше отрицателният език на тялото на локалния любим, който привидно изпитваше някакъв проблем от физическо естество, като не съумяваше да се състезаваше на 100 % от капацитета си, при което Томпсън използваше всяка комфортна опция да окаже напън на ретур, но само съумя на два пъти да се добре до брейкбол, преди да станем очевидци на тайбрек. В него австралиецът потегли повече от мечтано, повеждайки с 4:0, само че ненадейно Грикспор получи ентусиазъм от родната си аудитория и съумя да се съвземе, като завоюва идващите четири разигравания и изравни статуквото, но оттова насетне международният номер 103 се завърна към сполучливите си излизания на мрежата и не отпусна нито точка повече на противника си, записвайки откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част Томпсън продължи в същото русло да организира своите подавания, като главният фокус падаше върху моментите на начален удар за международния номер 38, чиято игра не беше лишена от съмнения, само че точно началният удар му идваше на помощ в основните обстановки. Напълно ненадейно с оглед видяното в последния повече от час на корта, то нидерландецът подвигна оборотите доста в деветия гейм, когато влезе в серия от печеливши удари и осъществя пробив, с цел да си обезпечи опция да сервира за спечелването на сета.

Изправен до стената, международният номер 103 нямаше различен избор пред себе си с изключение на да повиши риска в своите отигравания на ретур, както и стори, при което пласира изумителни минаващи удари в противниковата половина и реализира рибрейк, с цел да станем очевидци броени минути по-късно на нов тайбрек. В него любимецът на публиката повиши експанзията в ударите си и не оставяше никакво време за реакция на австралиеца, като наложи своята доминация във високоскоростните размените от главната линия и възвърне равенството в обособените сетове.

На старта на решителната трета част към този момент наблюдавахме напълно друго лице от страна на нидерландеца, който подхождаше с нужните централизация и убеденост към всяка топка, като непроменяемо ги превръщаше в уинър. Томпсън на собствен ред остана зависим на страстите от многото пропиляни шансове в хода на срещата, като грешките от ракетата му зачестиха, при което Грикспор ловко се възползва, с цел да осъществя фундаментален пробив в шестия гейм, който след това го изведе до трофея.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР