ДОМ НА КИНОТО | 15:00 Филмът на Раду Жуде, режисьор-откритие

...
ДОМ НА КИНОТО | 15:00 Филмът на Раду Жуде, режисьор-откритие
Коментари Харесай

Акцентите в програмата на София Филм Фест

ДОМ НА КИНОТО |
15:00 Филмът на Раду Жуде, режисьор-откритие на София Мийтингс, „ Главни букви “ , пресъздава е същински случай от преди 40 години в Румъния по време на режима на Чаушеску.
 Филмите от Международния конкурс на 25-ия София Филм Фест са разполагаем до 11 април *online.siff.bg * Филмите от Международния конкурс на 25-ия София Филм Фест са разполагаем до 11 април *online.siff.bg*
Носителят на Голямата премия „ София – Град на киното “ на 25-ия СФФ е бразилският филм „ Розовият облак “ н...
В провинциално градче се появяват тебеширени графити, написани с основни букви. Тайната полиция Секуритате открива, че „ терористът “ е 16-годишен студент, който е упрекнат в извънредно закононарушение – блян към независимост.
Не пропускайте кино лентата на един от най-талантливите представители на Румънската нова вълна, който победи със „ Златна мечка “ от Берлинале 2021.
18:00 Със специфична премия на журито в Сънданс 2020, с премията „ Сребърна мечка “ на журито в Берлин 2020, филмът на сценаристката и режисьор Илайза Хитман „ Никога рядко от време на време постоянно “ се трансформира в едно от откритията на самостоятелното кино за предходната година. „ Чрез безпощадна изясненост и загатнати страсти, режисьорката самоуверено споделя историята за едно пътешестване, което се трансформира във възобновление на тялото и духа. “ ФФ Сънданс.
20:30 Не пропускайте и една неповторима среща с джаза – дружно с приятелите ни от Дюкян „ Меломан “ каним всички на вълнуващо и прочувствено пътешестване зад кулисите на „ Blue Note Records “ - новаторската звукозаписна компания, която даде глас на едни от най-хубавите джаз реализатори на ХХ и ХХI век, от Майлс Дейвис до Нора Джоунс. Прожекцията на „ Blue Note Records “: Отвъд нотите “, част от плана „ Резонанс синема “ на Дома на киното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР