Долната камара на руския парламент, Държавната Дума, одобри поправка в

...
Долната камара на руския парламент, Държавната Дума, одобри поправка в
Коментари Харесай

Русия на път да въведе затвор за критики към Вагнер

Долната камара на съветския парламент, Държавната Дума, утвърди корекция в законодателството, която, в случай че бъде утвърдена, планува наказване до 15 години затвор за издание и разпространяване на „ лъжлива информация “ или за дискредитиране на „ доброволческите групировки “, воюващи в Украйна.

Това е уголемение на законите, признати от съветското държавно управление преди една година, които се стремят да задушат всяка рецензия към така наречен „ специфична военна интервенция “ в Украйна.

Евгений Пригожин, водач на наемническата група „ Вагнер “, приветства решението, откакто изиска още през януари законодателни ограничения към възбрана на отрицателните репортажи в медиите за неговите хора.

Това се случи в същия ден, в който Народното събрание на Литва разгласи „ Вагнер “ за терористична формация – в резолюцията си той показва, че съветските наемници са направили тежки закононарушения, които се равняват на тероризъм.

„ Вагнер “ играе значима роля в офанзивата на Русия, само че борбата за Бахмут разкри напрежението сред управлението на групировката и висшето командване на съветската войска.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР