Долната камара на руския парламент, Държавна дума, единодушно одобри законопроект,

...
Долната камара на руския парламент, Държавна дума, единодушно одобри законопроект,
Коментари Харесай

Руският парламент одобри законопроект, забраняващ рекламата в уебсайтове на „чуждестранни агенти“

Долната камара на съветския парламент, Държавна дума, единомислещо утвърди законопроект, забраняващ рекламата в изявления от " задгранични сътрудници " - название, което управляващите дават на антикремълски политици, деятели и медии.

Новият закон ще забрани на всички съветски жители и компании да слагат реклами в уеб страници, блогове, обществени мрежи или всевъзможни други запаси, оповестени от „ задграничен сътрудник “.
Вячеслав Володин, ръководителят на Думата и непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, сподели, че законът ще укрепи сигурността на Русия, защото тя се насочва към третата година от войната в Украйна.

„ Много от негодниците, получили тези пари, не крият, че са ги употребявали за финансиране на киевския нацистки режим, който убива нашите бойци, офицери и цивилни “, сподели Володин. „ Приемането на закона ще приключи тази процедура. "

Русия твърди, че се бори с " нацистите " в Украйна, които упреква в гонене на съветския език. Украинският президент Володимир Зеленски, чийто роден език е съветски, и неговите западни съдружници споделят, че това е неуместен опит да се оправдае една непредизвикана нападателна война.
Законопроектът също по този начин не разрешава на избрани задгранични сътрудници да слагат свои лични „ рекламни материали “, което се санкционира с санкции и до две години затвор за наново нарушаване. Рекламодателите могат да понесат наказания, достигащи до 300 000 рубли (5935.36 лв).

Журналистката Катерина Гордеева, която води едно от най-популярните съветски излъчвания в YouTube, написа, че стопира работата си заради закона. „ Вече няма да можем да работим както преди. Разбира се, че ще търсим излаз. ", сподели Гордеева.

През 2012 година Русия одобри първия си закон за задграничните сътрудници, който носи отрицателна конотация от руската ера и задължава както лицата, по този начин и организациите да се разпознават като задгранични сътрудници в обществените медии и в други изявления, както и ги излага на тежки условия за финансова отчетност.

Кремъл доста разшири закона, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година, маркирайки видни писатели, учени, предприемачи и самостоятелни новинарски организации с етикета.

Около 406 лица се считат за „ задгранични сътрудници “, съгласно самостоятелния информативен бюлетин Vyorstka, който самичък по себе си е „ задграничен сътрудник “. Повече от 20% сега са изправени пред наказателно гонене.

Сега законопроектът ще се насочи към горната камара на Народното събрание и по-късно към Путин за сключване като закон.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР