Долната камара на италианския парламент одобри новото правителство на Джорджа

...
Долната камара на италианския парламент одобри новото правителство на Джорджа
Коментари Харесай

Долната камара на италианския парламент одобри правителството на Мелони

Долната камара на италианския парламент утвърди новото държавно управление на Джорджа Мелони с 325 гласа " за ", 154 " срещу " и петима въздържали се.

Резултатът беше предстоящ, защото ръководещата коалиция има болшинство в Народното събрание. Утре ще бъде гласуван избор на доверие и в Сената.

По-рано през днешния ден, в първата си тирада пред Народното събрание, Джорджа Мелони призна, че държавното управление е изправено пред едни от най-тежките тествания след Втората международна война. Тя даде обещание бързи дейности и още по-голяма финансова поддръжка за фамилиите и компаниите, наранени от енергийната рецесия.



Първата жена министър председател на Италия, чиято партия е с фашистки корени, осъди фашистките закони и си завоюва утвърждението на еврейската общественост в страната. Мелони изостави евроскептицизма и увери, че задачата ѝ не е да саботира евроинтеиграцията, а да накара машината на Общността да работи по-добре. Мелони даде да се разбере, че няма да има промени във външната политика на Рим.

" Италия ще продължи да бъде благонадежден сътрудник в НАТО, ще поддържа храбрия народ на Украйна, който се бори с съветската инвазия, освен тъй като не одобряваме войната и нарушаването на териториалната целокупност на суверенна нация, само че и тъй като това е най- положителният метод да защитим нацианалните си ползи. Само страна, която зачита поетите задължения, може да има престиж да изисква на европейско равнище и от Западните сътрудници - тежестта на интернационалната рецесия да бъде споделена по по- уравновесен метод, а ние имаме намерение на създадем тъкмо това, като стартираме с въпроса за силата ", съобщи Мелони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР