Долната камара на германския парламент (Бундестаг) гласува отмяна на редица

...
Долната камара на германския парламент (Бундестаг) гласува отмяна на редица
Коментари Харесай

Германският парламент гласува отмяна на Covid ограничения за ваксинирани или преболедували хора



Долната камара на немския парламент (Бундестаг) гласоподава анулация на редица коронавирусни ограничавания за хора, които са имунизирани против ковид или са го преболедували Covid-19, съобщи ДПА.

Новата мярка разрешава на тези хора да се срещат без ограничавания в броя на участниците в тези събирания, а също така няма да бъдат броени при събирания с неимунизирани, т.е. ще се гледа единствено броят на неимунизираните при инспекция дали са спазени лимитите за брой участници.

В поддръжка на анулацията гласоподаваха партиите от ръководещата коалиция, както и Зелените и партия " Левите ". Либералната Свободна демократична партия се въздържа, а крайнодясната " Алтернатива за Германия " гласоподава " срещу ".

Ако мярката бъде призната и в горната камара на следващия ден, тя може да влезе в действие още този уикенд.

Гласуването идва в миг, когато броят на новозаразените в Германия бележи спад, а имунизационната акция напредва с положително движение.

Новозаразените за последните 24 часа в Германия са 21 953, до момента в който броят на умрелите с Covid-19 се усили с 250.

Над 8 % от германците към този момент са напълно имунизирани, а над 30% са получили най-малко една доза ваксина, като в този момент темпото на имунизиране в страната е над 1 милион дози дневно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР