Доларът в понеделник се задържа близо до 7-седмичен максимум спрямо

...
Доларът в понеделник се задържа близо до 7-седмичен максимум спрямо
Коментари Харесай

Паундът остава стабилен след ралито. Доларът очаква заседанието на Фед

Доларът в понеделник се задържа покрай 7-седмичен най-много по отношение на йена, поддържан от растежа в доходността на американските облигации предходната седмица.

В същото време фунтът стерлинг си взе отмора след ралито, предизвикано от упованията, че Банката на Англия може да скоро повиши лихвите.

Сутринта доларът се повишава с 0,29 % до 111,16 йени и се намира покрай пробития в петък най-много от края на юли в равнището 111,33 йени.

През предходната седмица американската валута нарастна с 2,8 % по отношение на йената, доколкото растежът в доходността на облигациите на Съединени американски щати увеличи привлекателността на " зелените пари ". В същото време данните за растежа на потребителските цени в Съединени американски щати още веднъж усилиха вероятността за повдигане на лихвите през декември.

Във фокуса на инвеститорското внимание тази седмица е съвещанието на Федералния запас на 19 и 20 септември. Вероятно регулаторът на американската паричнокредитна политика може да разгласи проектите си за редуциране на своя баланс във връзка с изкупуваните държавни облигации, а ставките да остави без изменение.

Инвеститорите чакат също прогнозите на Фед по повод стопанската система и инфлацията, а по този начин също и оценка за въздействието на опустошителните урагани " Харви " и " Ирма ".

Еврото се търгува покрай равнището $1,1939, намирайки се под достигнатия през септември две и половина годишен пик в равнището $1,2092.

Фунтът стерлинг се държи на валутния пазар без внезапни съмнения към $1,3585 след внезапния скок на английската валута предходната седмица. След данни за ненадейно висока инфлация в страната се появиха упования, че Банката на Англия може да повиши главната рента в близко време.

В петък паундът се повиши до оптималната от 24 юни 2016 година стойност - $1,3616.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР